Autobahn, un spectacol al Companiei UNTEATRU

Spectacolul "Autobahn", dupa un text de Neil LaBute, este tabloul a 3 povesti, 3 masini, 6 oameni reunite pe aceeasi scena. Textul lui Neil LaBute inoveaza prin propunerea unui spatiu neconventional pentru teatru: masina.

Prin definitie masina este un spatiu limitativ, claustrat care obliga calatorii la o pozitie verticala, privirea inainte, stare alerta, atentie permanenta si vizualizarea lumii prin parbriz si oglinzi retrovizoare. Oamenii captivi in acvariile mobile sunt martorii spectacolului care se deruleaza in fata ochilor la viteza stabilita de conducatorul vehiculului.Cuvintele rostite intr-o masina nu pot scapa neauzite, ele se lovesc de metal si geamuri si se intorc la noi cu ecou. Intr-un spatiu mic si inchis nu poti sa cresti o minciuna. Aici adevarul este o conditie.

Contactul vizual este unilateral, iar trairile si reactiile sunt amplificate de imposibilitatea unei comunicari nemijlocite.Spectacolul a deschis “Ziua Independentilor la Teatrul Metropolis”. Astfel, in fiecare luna, Teatrul Metropolis isi va deschide portile pentru companiile independente de teatru si va prezenta noi productii alaturi de teatrele partenere.