Vlad Tenu la Galeria Galateca

Expozitia “Glimpses of Infinite Symmetry” reuneste la Galeria Galateca o serie de instalatii realizate de arhitectul Vlad Tenu.

In spatiul luminos al Galeriei Galateca intrigante forme tridimensionale plutesc si in acelasi timp par sa se metamorfozeze in continuu. Descoperim de fapt cum spune artistul “complexitatea minimala”.
Vlad Tenu, arhitect de origine romana stabilit la Londra, se inspira in creatia sa din natura, utilizand algoritmi ce simuleaza fenomene precum auto-organizarea materiei, conservarea energiei, a echilibrului. Lucrarile sale sunt, de fapt, o combinatie de matematica, design si arta.

Proiectul sau intitulat “Minimal Complexity”, castigator al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, a fost expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie in cadrul a doua evenimente de amploare internationala: London Festival of Architecture si London Design Festival in 2012.

Expozitia “Glimpses of Infinite Symmetry” a arhitectului Vlad Tenu este deschisa la Galeria Galateca (str. C.A. Rosetti nr. 2-4) in perioada 4 – 28 februarie 2014.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras