AMANTUL, cu Maia Morgenstern si Mircea Rusu

Un barbat si o femeie. Zece ani de casatorie. Mii de clipe de plictiseala, munca, dezamagiri, dorinte, neimpliniri, sperante. O singura iesire. Jocul. Jocul de-a amantii.
Un autor, Harold Pinter, laureatul Premiului Nobel pentru Literatura deoarece in dramele sale descopera adevarata profunzime a cuvintelor si creeaza pasaje care ofera senzatii extrem de puternice. Doi actori exceptionali, Maia Morgenstern si Mircea Rusu, care creeaza, prin mijloace artistice specifice, un extrem de credibil cuplu modern. Chinuit de plictis, excitat de fantezii erotice.
Doi oameni care cu greu mai fac diferenta dintre realitate si imaginatie. Un spectacol de vazut si de meditat. Ce faci cand realitatea de zi cu zi nu te mai multumeste? Iar odata ce ai evadat in lumea fanteziei cum faci sa te intorci… la viata de zi cu zi? Unde iti gasesti resursele de iubire, de intelegere si de crestere alaturi de partenerul de viata? In labirintul intortocheat al mintii, mereu infometata de nou, sau in lumea interioara, a acceptarii de sine? Oricare ar fi raspunsul, sinceritatea e o conditie care merita respectata de ambii parteneri.
Traim asa cum traim pentru ca asa am ales noi sau pentru ca asa a ales celalalt? Poate pentru ca ne-a fost frica sa nu-l pierdem am acceptat un joc care nu era propriu naturii noastre intime?

Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta

Realizator: Mihaela Moldoveanu
Redactor: Ioana Bercaru
Editor imagine: Stanislav Pescu