Voltaj intra in Finala pe pozitia 20

• Publicul din 40 de tari #volteaza20 pentru piesa De la capat.
• Organizatorii au anuntat joi noapte ordinea intrarii in concurs a finalistilor Eurovision 2015. Finala din 23 mai va fi transmisa in direct la TVR 1, TVR HD, TVRi si online, pe www.tvrplus.ro.

Dupa incheierea celei de-a doua semifinale, organizatorii EBU si ORF au anuntat ordinea intrarii in concurs pentru cele 27 de tari finaliste. Romania, reprezentata de trupa Voltaj, intra in competitie pe pozitia 20, dupa Letonia si inainte de Spania. Romanii pot urmari spectacolul de sambata in direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi si online pe www.tvrplus.ro. Finala Eurovision este precedata, de la ora 21.00, de emisiunea Viena, venim!, prezentata de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu si Ioana Voicu.

Zece tari s-au calificat aseara pentru Finala din 23 mai, completand astfel tabloul celor 27 de piese pe care publicul din 40 de tari le poate vota sambata seara. Lituania, Polonia, Slovenia, Suedia, Norvegia, Muntenegru, Cipru, Azerbaijan, Letonia si Israel au fost anuntate, pe rand, de catre prezentatoarele Eurovision 2015, drept castigatoare ale semifinalei a doua a concursului. Dupa ce artistii au tras la sorti aparitia in prima sau in a doua jumatate a Finalei, organizatorii au facut publica ordinea intrarii in concurs a celor 27 de tari.
Iata in ce ordine vor urca finalistii pe scena Eurovision 2015:

1. Slovenia
2. Franta
3. Israel
4. Estonia
5. Marea Britanie
6. Armenia
7. Lituania
8. Serbia
9. Norvegia
10. Suedia
11. Cipru
12. Australia
13. Belgia
14. Austria
15. Grecia
16. Muntenegru
17. Germania
18. Polonia
19. Letonia
20. Romania
21. Spania
22. Ungaria
23. Georgia
24. Azerbaijan
25. Rusia
26. Albania
27. Italia

Mihai Traistariu, Paula Seling, Dan Manoliu si Mihai Pocorschi sunt cei care introduc telespectatorii TVR 1, TVR HD si TVRi in atmosfera evenimentului muzical al anului. Intr-un cadru relaxat, in Beraria H, cei patru invitati ai Irinei, Florinei si Ioanei isi povestesc experientele legate de Eurovision, comenteaza concursul din acest an si parcursul trupei Voltaj. Tot la Viena, venim!, telespectatorii vor vedea mesajele baietilor de la Voltaj, in direct, inaintea concursului, precum si mesaje de la telespectatori. Emisiunea se transmite si online, pe TVR+.

Joi, trupa Voltaj a cantat pentru fanii Eurovision in piata din fata Primariei Vienei, unde reprezentantii Romaniei au fost incurajati si aplaudati chiar si in timpul probelor de sunet. Sute de oameni s-au adunat la Eurovision Village, unde au cantat si au dansat pe piesele trupei Voltaj. Dupa concert, membrii trupei au fost asaltati de spectatori, pentru interviuri, fotografii si autografe. La concert a venit si Dragos Patraru, cel care ne vorbeste in fiecare seara despre Starea natiei, la TVR 1. Cunoscutul realizator sarbatoreste, zilele acestea, 16 ani de casnicie, iar surpriza pe care i-a facut-o sotiei sale a fost o intalnire cu trupa Voltaj, chiar la Viena.
Dupa amiaza, membrii delegatiei noastre s-au intalnit cu romanii din Austria la standul ICR de la cinematograful Urania din Viena, pentru o sesiune de autografe si fotografii. Romanii din Viena i-au primit calduros, au fredonat cu Voltaj refrenul „De la capat” si s-au fotografiat cu artistii. La plecare, baietii au intalnit-o pe Getty Caspers, cea care, in 1975, aducea trofeul Eurovision in Olanda. Artista a stat de vorba cu reprezentantii Romaniei si le-a oferit cateva „ponturi” despre participarea la concursul muzical european.

Telespectatorii TVR vor vor fi in continuare alaturi de ei, urmarind Agenda Eurovision 2015. Emisiunea ce insoteste pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi vazuta atat la TVR 1, TVR HD si TVR International, de luni pana duminica, de la ora 21.00, cat si online, pe TVR+ si pe canalul oficial de YouTube al TVR.