Dan Constantinescu si Svetlana Utto

Expozitia Pictura - Obiect reuneste surprinzatoarele lucrari ale artistilor Dan Constantinescu si Svetlana Utto. Pe cei doi artisti ii uneste un alb infinit in care apar accente puternice de culoare.
Expozitia este deschisa la Galeria Simeza pana pe 3 martie 2015.

Despre pictorul Dan Constantinescu

Pilonul principal pe care se sprijina viziunea pictorului asupra timpului este, fara doar si poate, ciclul intitulat Zidurile memoriei, despre care el insusi spune ca reprezinta o prelungire fireasca a ciclului venetian, fiind o deschidere atat spre trecut, cat si spre viitor, cu implicatii profunde in modul de abordare a descifrarii sensurilor nebanuite pe care arta sublimata, pana la esenta, ni le poate darui. Urmare a unui vis repetat, in care pictorul a auzit o voce care ii poruncea sa picteze zidurile memoriei, seria de lucrari amintita reprezinta o materializare a obsesiei pe care Dan Constantinescu a dezvoltat-o fata de dimensiunea temporala a fiintarii. Am dorit dintotdeauna sa pictez timpul, marturiseste el… (Corneliu Ostahie, critic de arta)

Despre artista Svetlana Utto

Svetlana Utto manuieste cu abilitate si har elementele constitutive ale mai multor limbaje plastice, exprimandu-se convingator atat in grafica si pictura, cat si in design. Aflata la apogeul maturitatii sale creatoare, ea vine mereu in intampinarea privitorului, seducandu-l cand cu simplitatea ductului, cand cu sobrietatea partiturii cromatice, cand cu viziunile sculpturale ale picturilor-obiect. (Corneliu Ostahie, critic de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras