Voltaj, calificata in finala Eurovision

Primele emotii au trecut pentru baietii de la Voltaj! Reprezentantii Romaniei la Eurovision 2015 au trecut cu bine de semifinala din 19 mai, transmisa in direct la TVR 1, TVR HD, TVRi si online pe www.tvrplus.ro. Pe 23 mai, Voltaj canta in a doua jumatate a Finalei.

Simt ca mi s-a luat o piatra de pe suflet! Sunt incantat ca am reusit sa facem fericiti atatia romani, pe care i-am simtit alaturi de noi in fiecare secunda din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle! Dar, mai ales, sunt fericit ca mesajul nostru merge mai departe si ca tot mai multi oameni sunt sensibilizati la problema copiilor care cresc cu gandul la parintii lor, plecati la munca departe de ei. Lor le este dedicata participarea noastra la Eurovision si tot lor le datoram reusita din aceasta seara, sunt cuvintele lui Calin Goia dupa anuntarea rezultatelor semifinalei.

Indiferent ce loc vom ocupa in Finala, suntem deja castigatori. Sambata, dupa concurs, vom sarbatori de doua ori: Calin schimba prefixul, iar Romania incheie inca o participare frumoasa la Eurovision, dezvaluie Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Viena.
Artisti din 10 tari, din totalul de 16 participante, s-au calificat pentru Finala din 23 mai. Alaturi de Voltaj, ii vom revedea sambata seara pe reprezentantii Albaniei, Armeniei, Rusiei, Ungariei, Greciei, Estoniei, Georgiei, Serbiei si Belgiei. Ca si cele doua semifinale, Finala din 23 mai poate fi urmarita in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe TVR+, incepand cu ora 22.00.

La conferinta de presa ce a urmat anuntarii primilor finalisti, artistii au tras la sorti si participarea intr-una dintre cele doua jumatati ale Finalei. Astfel, Romania intra in cea de-a doua jumatate a Finalei, alaturi de Albania, Rusia, Ungaria, Grecia si Georgia, iar in prima parte ii vom vedea pe reprezentantii Armeniei, Estoniei, Serbiei si ai Belgiei.

In semifinala din aceasta seara au votat pentru Voltaj fanii din Albania, Armenia, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Olanda, Rusia, Serbia, Ungaria – tari concurente in prima semifinala, precum si cei din Austria, Australia, Franta si Spania – tari calificate direct in finala din 23 mai.
Pentru membrii trupei Voltaj, urmeaza doua zile in care vor canta in mai multe locatii, pentru fanii Eurovision veniti in Viena. Telespectatorii TVR vor vor fi in continuare alaturi de ei, urmarind Agenda Eurovision 2015. Emisiunea ce urmareste pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi vazuta atat la TVR 1, TVR HD si TVR International, de luni pana duminica, de la ora 21.00, cat si online, pe TVR+ si pe canalul oficial de YouTube al TVR.