Viata ca un Teatru – O calatorie prin lumea fascinata a Artelor / EIBAB – BIENALA de CARTE – OBIECT, Bucuresti 2015

ANAV – Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane prezinta Viata ca un Teatru - O calatorie prin lumea fascinata a Artelor cu Editura ALL si Oana Georgescu.
Sesiune de autografe: joi, 11 iunie 2015, ora 19.00
Locatia: Spatiul cultural GALLERY, str. Leonida nr. 9 - 11, Bucuresti



Fiecare artist isi creeaza propriul jurnal, care transpune starea sa de spirit si care intruchipeaza o parte din sufletul sau influentat in mod constant de momentele speciale din viata sa. – Dorothea Fleiss, presedinta DFEWA, curator expozitie.

Viata ca un Teatru – O calatorie prin lumea fascinanta a Artelor cu Editura ALL si Oana Georgescu

Va invitam joi, 11 iunie 2015, ora 19.00, in spatiul cultural Gallery din str. Leonida nr. 9-11, Bucuresti, la o O calatorie prin lumea fascinata a Artelor alaturi de Editura ALL si Oana Georgescu.

Prezinta:

Mirela Traistaru, artist plastic, co-curator Galeria ANAV
rina Bejenaru, membru fondator ANAV

Veti avea ocazia sa aflati mai multe despre proiectele editoriale de succes ale Editurii ALL dedicate catorva dintre cei mai indragiti actori, veti avea ocazia sa rasfoiti, sa luati acasa carti de valoare si sa va delectati cu confesiunile memorabile ale unor mari personalitati ale vietii culturale si artistice precum Horatiu Malaele, Marin Moraru, Radu Beligan, Vladimir Gaitan, Stela Popescu si Alexandru Arsinel. Seria acestor carti biografice oferite de Editura ALL in ultimii ani publicului cititor va continua si in 2015 cu alte titluri si personaje foarte interesante, unul dintre autori fiind scriitoarea Oana Georgescu, Secretar Literar Artistic al Teatrului de Revista Constantin Tanase.

Autoare a mai multor carti si laureata a numeroase premii si trofee, Oana Georgescu, jurnalist, profesor, realizator TV, PR Specialist este cea care a scris cartea Alexandru Arsinel. Si a fost mana lui Dumnezeu, un succes al Editurii ALL, lansata in 2014, dar s-a implicat din partea renumitei institutii de cultura bucurestene si in promovarea altor doua aparitii editoriale de mare succes: Alexandru Arsinel, De la Dolhasca pe Calea Victoriei (2013) si Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche de Aurel Storin (2015).

Toate aceste carti, alaturi de celelalte biografii le veti putea gasi la acest eveniment inclus in programul BIENALEI de CARTE – OBIECT, Bucuresti 2015, urmat de o sesiune de autografe.

In acest an scriitoarea va lansa la Editura ALL biografiile dedicate vietii si carierei indragitelor interprete Corina Chiriac si Maria Dragomiroiu, sopranei Felicia Filip, dar si dirjorului si pianistului Iosif Ion Prunner.

EIBAB, BIENALA de CARTE – OBIECT – BUCURESTI 2015 este organizata de catre ANAV – Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane in perioada 4 iunie – 30 iunie 2015, impreuna cu Dorothea Fleiss, presedinte DFEWA, curator al expozitiei, alaturi de Mirela Traistaru. Expun artisti din 20 de tari, printre care si Romania. In spatiul cultural Gallery, care gazduieste si evenimentul din 11 iunie 2015 sunt organizate seri de poezie, seri de lectura, lansari de carte, discutii libere cu scriitori, prozatori si poeti consacrati, cronicari, bloggeri, graficieni, ateliere si discutii cu ilustratori de carte despre designul de coperta, expozitii, concerte, prezentarea unor edituri si multe alte surprize!

De ce carte – obiect?

Traim intr-un timp in care cartea tiparita, legata sau brosata in volum este pe cale de disparitie si inlocuita cu cartea electronica (vizuala sau auditiva). In cativa zeci de ani poate, cartea ca obiect, tiparita pe hartie nu va mai exista si asta ar insemna sfarsitul unui bun cultural. Aceasta stare de fapt a fost una dintre motivatiile mele de a crea EIBAB-ul (European International BookArt Biennale). Un alt motiv este, de asemenea, si mai presus de toate, dragostea puternica pentru cartea in sine. Ca artist, motivele mele de a crea Cartea obiect/ Jurnal de artist sunt diverse, la fel ca viata umana, un conglomerat de emotii, cunostinte, rationalitate, motiv, cautare, fascinatie, admiratie, pasiune, rationalism, simtul timpului, dragoste, educatie, vindecare, ritual, documentare, identitate. EIBAB (European International BookArt Biennale) este deosebita prin faptul ca este un proiect de initiativa privata in colaborare cu institutii importante. In 2010 – 2012 am organizat-o la Muzeul de Arta din Satu- Mare, in 2013 la ISLIP Art Museum New York, in 2014 la The Russian State Art Library Moscow – cocurator Mikhail Pogarsky, iar in 2015 la Gallery. Invitam publicul sa parcurga alaturi de noi si de fiecare artist drumul catre o particica a sufletului sau pe care a ales sa ne-o dezvaluie! – Mirela Traistaru, cocuratoare Galeria Asociatiei Nationale pentru Arte Vizuale Contemporane, ANAV Bucuresti.

Detalii pe site-ul bienalei:
European
International Book Art Biennale

https://www.facebook.com/events/712151235574008/