Mihaela Constantin – 3zeci

La 30 de ani, artista Mihaela Constantin experimenteaza prin colaj, fotografie, desen si pictura. Toate lucrarile sale sunt reunite in expozitia "3zeci", de la Galeria Caminul Artei. Transfigurand nudul sau peisajul, tanara artista picteaza cu tot sufletul si astfel, toate starile ei profunde sunt revarsate in opere de arta

"Recursul picturii la inglobarea unor materii straine ca suport reliefat al culorii, cum este sfoara rasucita, uneori ascunsa in desenul ce defineste planurile mari, sau a foitei de aur, amplifica atat efectul decorativ cat si sugestia simbolica a panourilor tripartite plasandu-le intr-un dialog imaginar cu cele mai pretioase covoare orientale, asa numitele Cesarei imperiale care integrau firul de aur si argint rasucite pe bumbac spre a scrie in cartus versete din Koran.
Aici, splendoarea paradisiaca oferita contemplarii este exprimata discret, prin triada materie – constructie – culoare cu care opereaza totdeauna lucid, chiar daca fervid uneori, pictorita." (Doina Mandru, critic de arta)

Expozitia personala "3zeci" a artistei Mihaela Constantin este deschisa la Galeria Caminul Artei din Bucuresti, in perioada 12 – 22 ianuarie 2022.
Artista vizuala Mihaela Constantin a absolvit Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, iar din 2019 este doctorand la aceeasi universitate. S-a remarcat deja in expozitiile de arta la care a participat, primind Premiul UAPR pentru Tineret la Bienala Internationala de Arta Contemporana de la Bacau.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras