Un vis implinit intru amintirea lui Dan Haulica

La un an de la trecerea in nefiinta a renumitului critic de arta Dan Haulica, Centrul Cultural ArtSociety, in colaborare cu Academia Romana, Catena pentru arta, Centrul Cultural M. Eminescu al Primariei Sectorului 2, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic implinesc dorinta marelui om de cultura de a organiza o ampla expozitie cu operelor artistilor a caror activitate a urmarit-o si incurajat-o de-a lungul timpului. Vernisajul Spirit si Solidaritate, optiuni expozitionale intru aminitirea lui Dan Haulica are loc joi, 17 septembrie, ora 18:00, la Galeria Dialog din cadrul Primariei Sectorului 2.

Elementul dominant al acestui proiect il constuie experienta de o viata a criticului de arta, Dan Haulica, eminenta personalitate a culturii romane contemporane, presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta si ambasador al Romaniei la UNESCO.

Nume precum Horia Bernea, Ion Alin Gheorghiu, Geta Bratescu,George Apostu, Ion Nicodim, Aurel Cojan, Wanda Sachelarie Vladimirescu, Vasile Gorduz, Marin Gherasim, Ovidiu Maitec, Georgeta Naparus, Ion Pacea, Constantin Flondor, Mircea Spataru, Neculai Paduraru, Silvia Radu, Constantin Flondor, Ilie Boca, Sultana Maitec, Constantin Blendea si multe altele vor colora simezele Galeriei Dialog din incinta Primariei Sectorului 2. Expozitia urmareste sa (re)puna in valoare un grup semnificativ de creatori, artisti plastici remarcati la timp de critica de specialitate, dar mai putin cunoscuti publicului actual si prea putin reprezentati in muzeele din tara.
Ne-am propus sa oferim publicului o experienta marcanta prin amploarea si temeinicia manifestarii noastre, o expozitie de anvergura, adunand laolalta peste 65 de lucrari de inalta valoare artistica, in deplina consonanta cu selectia sugerata, dar nepusa in practica de regretatul Dan Haulica, al carui gust pentru perfectiune, pentru fatidicele metafore ale absolutului, nu poate fi negat nici de cei care nu l-au agreat. (Ruxandra Garofeanu, curatorul expozitiei)