Un compozitor isi canta cartea

De la sunetul sinus la anatomia umbrei. Perspective tehnologice in muzica noua de Catalin Cretu
Marti, 9 iunie, de la ora 20:00, Editura Vellant va invita in Carusel la o lansare neconventionala: un compozitor isi canta cartea in cadrul unui eveniment care va umple de sunet cladirea-monument care gazduieste libraria Carturesti.
Catalin Cretu lanseaza la Vellant volumul De la sunetul sinus la anatomia umbrei. Perspective tehnologice în muzica nouă, rezultatul explorarii pana la limita a unui univers acustic modelat virtual – o explorare ghidata de inteligenta muzicala artificiala. Alaturi de autor vor vorbi despre carte Dan Alexandru ( opus.art) si Dan Plesa (Editura Vellant).
Catalin Cretu (n. 1971) este compozitor, artist multimedia, cercetator stiintific la Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. A urmat cursurile de master in Compozitie (2001-2002, bursier Erasmus) si Compozitie multimedia (2006-2008), ambele la Hochschule für Musik und Theater Hamburg. In 2008 a obtinut titlul de Doctor in muzica iar in 2012 a absolvit Scoala post-doctorala MIDAS, ambele la UNMB. Din 2003 este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Este director executiv ala Festivalului International de Arte Noi Innersound.
Lucrarile sale acopera o gama variata de genuri, de la muzici pentru instrument solo si lucrari camerale pana la instalatii interactive audio-vizuale si concerte ce implica utilizarea pe scara larga a noilor tehnologii.
Cateva lucrari reprezentative pot fi accesate pe siteul:
O recenzie a cartii a aparut online la adresa: