Expozitia arhitectei Militza Sion si a invitatei sale Daniela Tutunea

Arhitecta Militza Sion a decis sa organizeze o expozitie de pictura in care invitata este arhitecta Daniela Tutunea. Astfel avem bucuria sa descoperim gandurile celor doua, picturile lor fiind in perfecta armonie. Expozitia este deschisa la Galeria Romana in perioada 27 octombrie - 27 noiembrie 2020.

Arhitecta Militza Sion marturiseste despre aceasta expozitie:

"Daniela Tutunea si cu mine am decis sa expunem impreuna pentru ca pasiunea impartasita pentru desen si pictura ne-a apropiat si dincolo de profesiunea de arhitect cu infinitele ei posibilitati de exprimare si implinire pe care ni le-a oferit."

Iar despre picturile la care lucreaza de doi ani si pe care le prezinta acum publicului, spune:

"Atelierul meu, cu ceea ce am lucrat de doi ani incoace, se deschide privitorilor cu prilejul acestei expozitii. Daca lucrarile sunt noi, tema lor ramane aceeasi dintotdeauna – DRUMUL care duce, dincolo de orizontul experientei si aparentelor, spre transcendent si mister. De-a lungul DRUMULUI alterneaza momente de asteptare si momente de revelatie in care lumina catre care tinzi speri sa te intampine la capatul lui."

Daniela Tutunea a pictat toata viata dar mai intens picteaza de peste 15 ani. Cu putin timp in urma a decis sa le prezinte publicului in expozitii si sa ne impartaseasca gandurile sale.

"Frumusetea este cea care, cum ne spune Francois Cheng, ordoneaza inspaimantatorul haos, si de aceea ne aduce atata liniste cand ii permitem sa ne vorbeasca. Interesant, paradoxal este ca frumusetea nu numai ca accepta micile si marile anomalii, dar se si reinfrumuseteaza cu ele. Refacerile dupa mari cataclisme, arta nescolita, patimasa sau revoltata si, sigur, arta de geniu, toate marturisesc asta. Iar eu mizez pe asta.

Sentimentele care anima cu energia lor tot universul pamantesc (microcosmos sau macrocosmos) sau nepamantesc sunt cele infatisate in expozitie: iubirea, dragostea imposibila, tandretea, insingurarea, amaraciunea, disperarea, speranta, prietenia." (Daniela Tutunea, arhitect, pictor)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras