Startul pentru a doua etapa a Circuitului Salonul Calului se da la Equestria pe 5 iunie

Bucuresti, 28 mai - Clubul de echitatie Equestria organizeaza, ȋn perioada 5 – 7 iunie, etapa a doua a celui mai mare eveniment ecvestru al anului, Circuitul Salonul Calului. In cele trei zile de competitie, iubitorii de cai si echitatie se vor bucura de un program bogat, cu 15 probe de sarituri peste obstacole, dedicate adultilor, copiilor, profesionistilor si amatorilor.

„Ajuns la cea de-a patra editie, Circuitul Salonul Calului s-a bucurat de un real succes la prima etapa, desfasurata ȋn luna aprilie. Pe langa numarul record de 185 de cai si 120 de calareti participanti, am avut peste 1,000 de sustinatori, iar la cea de-a doua etapa ne asteptam ca numarul lor sa creasca. Ȋn ceea ce priveste numarul celor ȋnscrisi ȋn concurs pentru aceasta etapa, pana ȋn prezent sunt 150 de cai si 75 de calareti ȋnscrisi”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipica Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Startul pentru etapa a II-a se da vineri, 5 iunie, cand vor intra ȋn competitie cai si calareti ce participa la probe de niveluri diferite de dificultate: probe cu baraj, probe la cronometru, proba de alergare peste obstacole si chiar proba de forta. Probele ȋncep de la nivelul E, cu dificultate scazuta si ajung la nivel B, cele mai dificile din competitie, cu obstacole de 1.30 m. Printre cele mai spectaculoase probe de la etapa a II-a se regaseste „Proba de forta”, unde sportivii se vor confrunta cu cel mai ȋnalt obstacol din concurs, Zidul, dar si proba „Equestria Masters”, de nivel C, la care concurentii au dreptul sa ceara ȋnaltarea unui obstacol, pentru a face mai dificila munca celui care urmeaza.

Cea de-a doua etapa a Circuitului Salonul Calului se ȋncheie duminica, 7 iunie, cu Trofeul Jockey Club, o proba de nivel B, cu baraj la cronometru. Alteta Sa Regala Principele Nicolae va ȋnmana trofeul castigatorului, ȋn cadrul unei ceremonii calare.

Si ȋn acest an, cel care aseaza parcursurile ȋn cele 15 probe de sarituri peste obstacole, este Gilbert Remy – Sef de pista international gradul III, din Luxemburg.

Valoarea totala a premiilor pentru etapa a doua a Circuitului Salonul Calului se ridica la 36.300 lei.
In cadrul etapei a doua, vizitatorii clubului pot admira expozitia de tablouri dedicata pasionatilor de echitatie, semnata de Alina Manole.

Evenimentul Salonul Calului a primit in 2014 titlul Inaltului Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO.
Parteneri: Federatia Ecvestra Romana, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB si Corona Garden.
Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor si Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, Sensoarte.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCalatoreste.ro.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Mai multe informatii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau
www.equestria.ro.