Gradini urbane de Ana Petrovici Popescu

Tanara artista Ana Petrovici Popescu prezinta o noua serie de lucrari in expozitia Gradini Urbane deschisa la Casa Artelor - Palatele Brancovenesti Mogosoaia.

Artista Ana Petrovici Popescu a avut ideea de a merge sa picteze in parcurile din Bucuresti, alaturi de alti colegi, facand astfel fata unei noi provocari care i-a adus multe momente frumoase. Descoperim prin ochii artistei Parcul Cismigiu cu copaci contorsionati sau Parcul Izvor cu atmosfera calda poetica.

Albul, verdele si culorile tomnatice zidesc o adevarata simfonie vizuala, insa urma sentimentului citadin se simte din fundalul determinat de margini precise si arhitecturale zugravite in nuante sterse. Unicitatea peisajelor este data de comunicarea sincera, respectiv de conexiunea imediata intre privitor si opera de arta spune istoricul Alexandru Groza.

Publicul este invitat sa vada un Bucuresti calm, relaxant si primitor, in expozitia Gradini Urbane a artistei Ana Petrovici Popescu deschisa la Casa Artelor – Palatele Brancovenești Mogosoaia pana pe 28 martie 2014.

Nascuta in 1986, Ana Petrovici Popescu a studiat la Universitatea de Arta din Bucuresti, la clasa pictorului Horia Pastina. In 2011 a primit Premiul pentru pictura Florin Niculiu.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras