Sambata, 25 aprilie 2015, se da startul maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”

Numai doua zile ne mai despart de startul maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”. Asociatia Culturala BIS reuneste la Sibiu peste 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferinte si performance-uri pe 25-26 aprilie 2015.

Festivalul porneste in forta cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia la ora 19.00. Gala de deschidere il aduce in prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va incanta publicul cu chitara si povestile sale. Alaturi de el vor pasi pe scena: Adrian Stramtu, in prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din tara, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistica. Actorul George Constantinescu va impartasi un fragment din spectacolul Pam-Pam dupa pamfletele lui Constantin Tanase. Iar actorul si compozitorul Claudiu Falamas, alaturi de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp vor prezenta o mostra de Stil de Charles Bukowski.
Teatrul de Arta Bucuresti va prezenta ultima sa productie, Dureri fantoma, si Lightwave Theatre Company va participa in festival cu spectacolul Iubitafizica, dupa un text de Iulian Tanase (autorul va fi prezent in sala).

Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Aualeu Teatru Timisoara) in Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Orasul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alaturi de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor intregi tabloul nocturn alaturi de multe alte spectacole.

La ora diminetii se vor rosti poezii ale noii generatii in Atrium Cafe, in Piata Mica a Sibiului, in prezenta autorilor (Rita Chirian si Zona Noua). Apoi, artistii, urmati de voluntari, organizatori si trecatori, se vor indrepta spre Piata Mica pentru a realiza o Inviorare fizica ce va fi coordonata de indragitul actor sibian Florin Cosulet. La editia de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Inviorarea fizica nu va avea loc in Piata Mare, ci in Piata Mica a Sibiului.
De-a lungul zilei de duminica, spectatorii vor asista la o intalnire de mare clasa intre doua personalitati puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac si parintele Constantin Necula si la o discutie cu actrita Coca Bloos despre Teatru sau oglinda rasturnata.
Este al treilea an cand Asociatia Teia Sibiu prezinta un proiect de teatru comunitar in festival. Doar sunt… aduce pe scena femei proaspat devenite mame care provin dintr-un mediu social dezavantajat.

Compania Teatrala BIS participa la festival cu patru din cele mai recente productii ale sale, printre care si succesul stagiunii sale, Nascut in ‘90. Spectacolul va avea loc duminica seara, la ora 19.00, la sala CAVAS din incinta Facultatii de Litere si Arte de pe Bd. Victoriei.
Entuziasmul si dinamismul sunt purtate mai departe in toate cele 17 locatii din oras pana duminica seara, la ora 21.00, in Oldies Pub, la Concertul cu bucati din concerte al Adei Milea alaturi de actrita Anca Hanu si Bobo de la Fara Zahar.

“25 de ore de teatru non-stop” este un eveniment de pe Agenda Culturala a orasului Sibiu, fiind realizat in parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu. Inca de la prima editie sloganul festivalului este RESPIRA. TEATRU.
Programul complet si detalii despre evenimente pot fi gasite pe site-ul: www.respirateatru.ro si pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.
Biletele au fost puse in vanzare la: Agentia Teatrala, Libraria Humanitas, Libraria Habitus.
Partener de traditie: MARQUARDT

Parteneri: Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu (ULBS), Departamentul de Arta Teatrala al ULBS, Consiliul Judetean Sibiu, Libraria Humanitas, Teatrul Gong, Filarmonica Sibiu, Libraria Habitus.