Sala Pictura a Teatrului National din Bucuresti, spectacolului Allegro, ma non troppo

Vineri 16 ianuarie si duminica 18 ianuarie 2015, la Sala Pictura a Teatrului National din Bucuresti va avea loc premiera oficiala a spectacolului Allegro, ma non troppo de Ion Minulescu, in regia lui Razvan Popa.
O comedie sentimentala, cu incurcaturi amoroase si suspansuri dramatice. O satira de moravuri cu un milionar, o sotie si un dramaturg, alaturi de alte personaje pitoresti – o amanta, un samsar, o slujnica – va va tine, timp de o ora si jumatate, captivati de farmecul si savoarea epocii interbelice. Aparitii neasteptate si rasturnari de situatie, un ingenios melanj intre teatru si realitate, un adulter care se comite sub ochii sotului, sub masca unei piese fictive. O pledoarie pentru firescul in teatru, care trebuie sa se inspire din viata.
Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, director al Teatrului National din Bucuresti in anul 1926, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astazi mai ales ca poet al Romantelor. Cu toate ca in timpul vietii scriitorul credea ca posteritatea il va recunoaste mai ales pentru piesele sale, istoria literaturii i-a ales un alt destin. Teatrul sau merita a fi redescoperit si astazi, dupa decenii de la primele montari la Nationalul bucurestean, pentru dialogurile vii, umorul alert, naturaletea povestii, verva intelectuala, originalitatea scriiturii. Intre piesele cele mai jucate amintim: Manechinul sentimental, Pleaca berzele, Amantul anonim, Allegro, ma non troppo, comedie ce a fost reprezentata si la Bratislava si la Buenos Aires.
In distributie actori cunoscuti va prilejuiesc intalnirea cu savoarea personajelor si a situatiilor minulesciene: Gavril Patru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Ciuciulica, Aylin Cadir, Victoria Dicu, sub indrumarea regizorala a lui Razvan Popa (Premiul UNITER 2011, pentru regia Celui mai bun spectacol de teatru radiofonic, Shylock de Gareth Armstrong) si in scenografia semnata de Florilena Popescu-Farcasanu si Maxim Corciova. Aceasta premiera inaugureaza Noul An 2015 la Teatrul National I.L.Caragiale din Bucuresti.