DEVINE UN PROGRAM INTERNATIONAL
EVENIMENT. Fundatia “Domeniul Otetelisanu”, in parteneriat cu Galeria DanaArt, Arts United si Asociatia Help Autism, anunta cea de-a treia editie a proiectului “In camp electric”, program derulat in cadrul seriei de rezidente dedicate mediului artistic si industriilor creative, initiata si gazduita de Conacul Otetelisanu.
Evenimentul se va desfasura in perioada 8-15 august, la Conacul Otetelisanu din Benesti, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova.
IN CAMP ELECTRIC. Ajuns la cea de-a treia editie, proiectul «In camp electric» devine unul international, cu artisti invitati din Romania, Germania si Norvegia. Sapte pictori au fost invitati sa imagineze povesti in casele incarcate de istorie, odaile in care isi imagina lumea un vizionar ca Petreache Poenaru sau locul in care desena, candva, Constantin Lecca, artistul care-si adjudeca, pe la 1800, meritul de a fi fost primul de pe aceste meleaguri care indraznea sa picteze icoane in stil occidental sau primul care, alaturi de boierii Oteteliseni, a tiparit reviste si carti la Craiova. Printre pictorii invitati anul acesta se numara Ekaterina Mitichkina si Thomas Richter din Germania, Manuel Portioli din Norvegia, alaturi de Magdalena Pelmus, Bogdan Pelmus, Daniela Zbarcea si Aurel Tar din Romania.
«In camp electric», rezidenta dedicata artelor vizuale contemporane, a gazduit, la editiile precedente, artisti importanti din Romania, alaturi de o serie de pictori francezi, printre care Franz Gallo si Marie Helene Fabra.
Cea de-a treia editie a acestui program este dedicata picturii si tehnicilor mixte. Artistii vor fi provocati sa foloseasca medii diverse de exprimare, de la pictura si colaj, pana la foto sau video, intr-un discurs vizual personal. « In camp electric III » isi propune sa fie o platforma de interactiune intre artisti din diferite tari, pastrand printre obiectivele asumate si pe acela de a promova istoria Romaniei, prin povestile Conacului Otetelisanu, si impactul Fundatiei « Domeniul Otetelisanu » in viata culturala romaneasca.
Comunicarea acestui eveniment se face in beneficiul Asociatiei Help Autism, pentru ridicarea gradului de constientizare cu privire la copiii afectati de tulburari din spectrul autist si in vederea dezvoltarii unor programe nationale coerente de diagnostic si reintegrare sociala dedicate.
Pentru o rezidenta de pictura, Asociatia Helpt Autism este sprijinita de Editura Spiritus Collegium, prin colectia Kids Philosophy Education, o serie de publicatii inspirate, destinate copiilor care, pe langa bucuria de a citi, doresc si informatie esentiala pentru educare si formare. Volumele din aceasta serie pot fi cumparate de la chioscurile de ziare si din librarii.
O parte dintre lucrarile realizate in cadrul acestui program vor fi incluse in Colectia Otetelisanu, tablourile urmand sa fie expuse in cadrul unui eveniment unic, care va avea loc la Galeria Odeon din Bucuresti.
La finalul programului, va fi organizata o licitatie online pe platforma Lavacow, prima casa de licitatii online europeana dedicata artelor emergente. Un procent din banii obtinuti in urma acestei licitatii vor fi donati asociatiei HelpAutism din Romania.