Proiectii speciale in spatii neconventionale la AmericanIFF

American Independent Film Festival propune anul acesta proiectii si evenimente si in afara salilor de cinematograf. Pe langa filmele de la Cinema PRO si Cinema Muzeul Taranului, duminica, 29 aprilie, de la 20:30, in clubul Control, va rula Kuso, film prezentat in premiera mondiala la Sundance, in 2017.

Catalogat drept cel mai mare splat de la Sundance 2017, descris de Pitchfork cel mai groaznic film de body-horror realizat vreodata, o fantezie scatologica de Variety si transgresiva de Playlist, Kuso este intr-adevar unul dintre cele mai ciudate si impresionante filme de debut.

CATENA este sponsor al American Independent Film Festival 2018.

Trailer AmericanIFF: https://youtu.be/Vwwr6HG6e5I

Kuso – cel mai scandalos film aratat vreodata la Sundance FF, proiectat la Club Control

Filmul a avut premiera la Sundance Film Festival, unde a starnit controverse, multi oameni din sala nerezisntand pana la final (Verge Magazine l-a descris ca fiind “cel mai scandalos film facut vreodata”). Proiectia va fi introdusa de Andrei Tanasescu, critic de film si selector AmericanIFF. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Intr-un Los Angeles post-apocaliptic, lovit de un cutremur devastator, Steven Ellison (Flying Lotus) reuneste patru povesti ale unor oameni incadrati la extrema excentricitatii: un cuplu care isi exploreaza dorintele si fanteziile conjugale, escapadele zilnice in padure ale unui student care se imprieteneste cu o creatura extraterestra, misterioasa, un Hip Hop MC care traieste cu doi extraterestri si descopera ca este insarcinata si astfel se duce la o clinica condusa de George Clinton (Parliament Funkadelic) pentru a rezolva problema, respectiv o femeie ingropata in subteran care isi cauta copilul. Singular in viziune, psihedelic in executie si demonstrand o inteligenta subversiva, KUSO este o experienta de neratat. Astfel, Troma Studios si fratii Kuchar au realizat un film care pare inspirat din Hieronymous Bosch, un melanj de live-action cu animatii CGI, colaje dadaiste, in care secretii corporale, deviatii psihologice sau sexuale se imbina cu o viziune cinematografica suprarealista, abstracta si singulara. Flying Lotus este stranepotul lui Alice si John Coltrane, artist remarcat prin albumele sale lansate la label-ul Warp Records (Los Angeles 2008, Cosmogramma 2010, You’re Dead 2014). Acosta a contribuit la coloana sonora a scurtmetrajului Blade Runner Blackout 2022 (o extensie a filmului lui Denis Villeneuve). In film apare si legendarul muzician George Clinton de la Parliament Funkadelic.

Trailer Kuso: https://www.youtube.com/watch?v=PDRYASntddo

American Independent Film Festival are loc in perioada 27 aprilie – 3 mai, la Cinema Pro din Bucuresti si la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman. Anul acesta va avea loc si o prima editie regionala la Arad, intre 27 si 29 aprilie.

Proiect cultural finantat de Centrul National al Cinematografiei, „American Independent Film Festival” este organizat de Asociatia Cinemascop in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, sustinut de „Catena”, dar si cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania si UPC Romania. Pornind de la traditia marilor filme narative americane, festivalul isi propune sa prezinte o selectie a celor mai recente productii independente made in USA, titluri apreciate de critica si prezentate in circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto. Prima editie a AIFF – singurul festival din Romania dedicat cinematografiei independente americane a avut loc in septembrie 2017 si i-a avut ca invitati speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix si John C. Reilly.

Prin traditie, CATENA sustine filmul romanesc (filmele „Octav” de Serge Ioan Celibidache sau „Dincolo de calea ferata”, al lui Catalin Mitulescu sunt doar doua exemple), dar si fiecare editie a marilor festivaluri de film ce au loc la Bucuresti, precum Les Films de Cannes à Bucarest, Audience Award Film Festival, American Independent Film Festival, Nordic Film Festival 2018.

Programul proiectiilor si noutati despre filmele si evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival si Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete si revzervari la proiectiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook.