Palatul Dogilor II

Palatul Dogilor este considerat templul laic al Venetiei, reprezentand o adevarata demonstratie de putere, autoritate si glorie. A fost construit in sec.al IX-lea, in timp suferind diferite modificari pana in sec. al XVI-lea. In salile palatului se afla foarte multe tablouri, fresce sau picturi murale semnate de nume celebre, precum Tintoretto, Hieronymus Bosch, Quentin Massys si Giovanni Battista.

Palatul Dogelui a avut mai multe functiuni simultane multa vreme: resedinta particulara a dogelui, palatul guvernului si curtea de justitie.

Construit in secolul al IX-lea, palatul a ars in 5 secole mai tarziu si a fost reconstruit, modificand din arhitectura bizantina si gotica sub influenta maura si otomana. Asa incat azi este caracterizat de patru stiluri arhitectonice.

Interiorul te intampina cu o frantura de istorie si viata venetiana: luxoasele apartamente ale dogilor, birourile cancelariei si anticamera armurierilor, salile de judecata sau inchisorile. Cea mai grandioasa incapare din cladire este Maggior Consiglio.