Povestea de Craciun incepe la Opera Comica pentru Copii

Duminica, 7 decembrie, incepand cu ora 17.00, la Opera Comica pentru Copii (OCC) are loc premiera spectacolului Poveste de Craciun. In decursul celor doua saptamani in care ruleaza, pe scena vor evolua in cadrul spectacolului nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi si Vlad Radescu.
Poveste de Craciun este un spectacol mozaic, in regia lui Cristian Mihailescu si scenografia Vioricai Petrovici. Programul spectacolului include colinde romanesti si din repertoriul international, interpretate de Corurile Symbol, Contrapunct si de solistii Operei Comice pentru Copii, precum si secvente celebre de opera si balet: Frumoasa din Padurea Adormita, Spargatorul de Nuci, Pygmalion si Carmen.
Craciunul este tara tuturor viselor. Renii lui Mos Craciun pot pluti prin inalturi fara ca nimeni sa se mire. Ei pot apoi sa-l lanseze pe aducatorul de daruri pe un horn, barba acestuia ramanandu-i alba, iar el ajunge sub bradul nostru fara ca nimeni sa-l auda. Asa va fi si povestea noastra de Craciun, in care dansul se va intalni cu muzica si cu poezia, reunind mari artisti. Doar in povestea noastra, acestia nu-si vor disputa intaietatea, ci vor straluci ca fermecate globuri in pomul viselor. a declarat regizorul spectacolului, Cristian Mihailescu.
Tot in aceasta perioada, Opera Comica pentru Copii organizeaza cea mai mare actiune de colectare a jucariilor din Bucuresti, campania J.O.C., cu scopul de a fi donate de catre artistii OCC copiilor defavorizati de la mai multe scoli speciale, centre de plasament si orfelinate. Bucurestenii care doresc sa doneze o jucarie, o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti, nr. 16), unde este amplasata o cutie-cadou, disponibila publicului, zilnic intre orele 8 si 22. Mai multe detalii despre campanie se gasesc pe site-ul www.operacomica.ro.
E coplesitoare bucuria din ochii copiilor atunci cand se intalnesc cu Mos Craciun. Ne inspira sa fim mai buni cu noi insine si cu cei din jur si sa facem astfel incat magia sa se intample mai des. Le multumesc marilor artisti care au raspuns invitatiei noastre de a aduce povestea Craciunului in sala de spectacol si in inimile publicului de toate varstele., a declarat Felicia Filip, Directorul General al institutiei.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalu rile de profil. Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.
Biroul de presa
Opera Comica pentru Copii