Opera Comica pentru Copii – Premiera Hänsel si Gretel

In aceasta toamna, Opera Comica pentru Copii le-a pregatit spectatorilor sai de toate varstele o intalnire speciala cu personajele celei mai iubite creații muzicale adresate copiilor: Hänsel și Gretel, adaptare dupa E. Humperdinck. Premiera are loc vineri, 7 noiembrie 2014, de la ora 17.00.

Apreciata pe toate marile scene lirice ale lumii, premiera prinde viata in sala mare a Operei Comicepentru Copii, sub semnatura unei consacrate echipe de creație: regia – Cristian Mihailescu, conducerea muzicala – Ciprian Teodorascu, scenografia – Viorica Petrovici si coregrafia – Catalin Caracas.

“Hänsel si Gretel este cea mai cunoscuta opera pentru copii de pe intreg mapamondul. Nu exista scena de opera din lume care sa n-o fi montat macar o data, de aceea miza este uriasa. Regizorul isi pune problema ce vrea sa sublinieze din aceasta poveste perfecta. Pe mine m-a atras inteligența celor doi copii, evolutia lor de la joc la o instantanee maturizare. Hänsel si sora lui, Gretel, sunt pusi in situatia sa se salveze si sa invinga vrajitoarea, o forta aparent mult mai puternica si opresiva. Dar inteligenta lor, de care aminteam, invinge, asa cum tineretea trebuie sa invinga mereu. Si peste toate acestea, rasuna muzica lui Humperdinck, nobila, stralucitoare, tulburatoare si lirica in acelasi timp. Hänsel, Gretel si Humperdinck sunt invingatorii spectacolului imaginat de mine.”, a declarat regizorul Cristian Mihailescu.

Indragitele personaje sunt puse in valoare prin interpretarea solistilor Raluca Oprea, Eliza Lassel (Hänsel), Oana Serban, Virginia Stamate (Gretel), Ioana Bitere (Gretel și Mama), Mirela Dumitrescu (Mama), Vicențiu Taranu, Dani Filipescu, Fang Shuang (Tata), Gabi Daha, Valentin Racoveanu (Vrajitoarea) si Lucia Racoveanu (Zana Noptii, Zana Zorilor, Piticul).

“Lumea povestilor este un taram feeric in care ne gasim cele mai ascunse intelesuri atunci cand suntem mici si in care cautam sa ne refugiem, macar pentru un moment, atunci cand suntem mari. Prin noua sa productie, Hänsel si Gretel, Opera Comica pentru Copii vine in intampinarea nevoii publicului de toate varstele, de magie, de frumos si de poveste. Va invit sa descoperim impreuna aventurile celor doi copii minunati, eroii celei dintai premiere a acestei stagiuni.”, a declarat Felicia Filip, director general al institutiei.

In cadrul stagiunii 2014-2015, Opera Comica pentru Copii, alaturi de premiera de pe 7 noiembrie, va prezenta alte patru noi productii: Poveste de Craciun (spectacol mozaic), Peter Pan (musical), Flautul fermecat (opera) si Fetita cu chibrituri (balet). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.