Florentina Voichi la Muzeul de Arta Ploiesti

„Pictura deține calitatea de a dezvălui în frumusețea materialității ei nuanțări mai fine decât cele pe care le pot face cuvântul sau sunetul” mărturiseşte Florentina Voichi. Impresionantele sale picturi au fost expuse la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploieşti, în dialog cu sculpturile artistului Mircea Roman. Expoziția a fost deschisă în perioada 11 octombrie - 11 noiembrie 2023.

„Ceea ce propune Florentina Voichi este o mărturie (uneori teatralizată) a dialogului său cu pictura ca parte a culturii europene dar şi ca mod specific al privirii pictorei, îmbogăţite de memorie şi adâncite în subiect cu discretă melancolie.” (Doina Mândru, critic de artă)


Artista Florentina Voichi s-a născut în anul 1953, la Craiova, județul Dolj. În 1977 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București. Din 1991 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici. După absolvirea facultății, a participat la expoziții individuale și de grup, cea mai importantă parte a carierei sale desfășurându-se începând cu anul 2012, cu expozițiile personale de la Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, de la Centrul Cultural Internațional „George Apostu” din Bacău, Galeria Simeza București, Muzeul Județean Târgu Jiu, Galeria „Tipografia” – Combinatul Fondului Plastic București, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău, Palatul Culturii Iași, sau Leilei Gallery București. În 2020, a participat la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Cerveira, Portugalia, iar în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023, a organizat o importantă expoziție personală la Galeria Institutului Cultural Român de la Lisabona.


Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.