Octavian Alin Lup, castigatorul etapei a II-a a Sectiunii de Violoncel – Concursul Enescu

Violoncelistul român Octavian Alin Lup se afla printre cei sase tineri artisti care au fost desemnati castigatori ai Etapei a II-a a Sectiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu

Alături de Octavian Alin Lup, doi tineri artisti din Statele Unite ale Americii, unul din Bulgaria, unul din Italia si unul din Coreea de Sud sunt castigatorii Etapei a II-a a Sectiunii de Violoncel a Concursului International George Enescu ale carei rezultate au fost anuntate miercuri dupa-amiaza.

Etapa a II-a a Concursului International George Enescu, sectiunea violoncel, s-a desfasurat in zilele de 16 si 17 septembrie, la Ateneul Roman. Juriul de specialitate a decis astazi, 17 septembrie, concurentii calificati pentru Etapa a II-a a Concursului: Octavian Alin Lup (Romania), Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii), Atanas Krastev (Bulgaria), Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii), Paolo Bonomini (Italia) si Eun–Sun Hong (Coreea de Sud).

Violoncelistul Octavian Alin Lup, in varsta de 27 de ani este absolvent al Liceului de Muzica din Cluj si al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa profesorului Marin Cazacu. A sustinut numeroase concerte si recitaluri atat in tară cat si in strainatate – Maroc, Austria, Elvetia, Israel, Olanda, Franta, Ungaria, Spania. In anul 2012, a fost selectat sa participe ca membru activ la master-class-urile organizate de una dintre cele mai prestigioase institutii muzicale din lume, Kronberg Academy. In Semifinala, violoncelistul roman va interpreta pentru public inclusiv o lucrare a compozitorului George Enescu – Sonata în fa minor (opus postum).

Juriul sectiunii de Violoncel a editiei 2014 a Concursului Enescu este format din Lluís Claret (presedintele juriului), Marin Cazacu, Frans Helmerson si Vladimir Malinovski.

Semifinala sectiunii de violoncel se va desfasura pe 19 septembrie, iar finala Concursului, cu participarea extraordinara a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman. Programul poate fi consultat pe site-ul Festivalului si Concursului Enescu, accesand acest link.

Semifinalele sectiunilor de Violoncel si Pian, precum si Galele Finale din cadrul Concursului Enescu vor fi transmise in direct pe site-ul http://festivalenescu.ro. Incepand cu 16 septembrie, toate evenimentele din cadrul Concursului vor putea fi urmarite in timp real si pe un ecran amplasat in fata Ateneului Roman.

Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:

Organizat pentru prima data separat de Festivalul Enescu, Concursul International George Enescu 2014 contribuie la prestigiul Romaniei in lume si deschide drumul catre cariere internationale pentru 240 de tineri artisti din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franta, Romania, Venezuela, Mexic, Argentina si Australia.

Concursul Enescu a reusit in timp sa-si consolideze pozitia ca una dintre principalele competitii internationale, atat din perspectiva dificultatii, cat si din perspectiva rigorii jurizarii. De-a lungul timpului, pentru multi artisti renumiti ai lumii, participarea la aceasta competitie a reprezentat punctul de cotitura care i-a ajutat sa ajunga la recunoastere la nivel mondial.

Contacte pentru presa:

Oana Marinescu ([email protected]; 0741278737).
Ana-Maria Onisei ([email protected]; 0752220420).