”Octav”, de Serge Ioan Celebidachi, va avea premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Montreal

Filmul ”Octav”, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, a fost selectionat in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, la sectiunea „FOC - Focus on World Cinema„ ce va avea loc in perioada 24 august – 4 septembrie 2017 in Canada. Filmul va avea premiera mondiala pe 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc, incepand cu ora 21:00. Lung-metrajul „Octav” este o coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Filmul romanesc, cu Marcel Iures in rolul principal, va avea Premiera de Gala pe data de 4 octombrie 2017, la Sala Palatului din Bucuresti, incepand cu ora 19:00. Lansarea oficiala in cinematografe a filmului va avea loc pe 6 octombrie 2017.

Sectiunea „FOC – Focus on World Cinema„ (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflecta scopul al festivalului international, care se afla acum la cea de-a 41 editie, si care este acela de a incuraja diversitatea culturala, intelegerea intre natiuni si cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltarii calitative a cinematografiei. ”Festivalul promoveaza creatii cinematografice si lucrari inovatoare, pentru a descoperi talentele noi, devenind in timp un spatiu comun de dezbatere intre profesionistii din sfera filmului din intreaga lume”.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai. Pelicula ”Octav” transpune o serie de imagini calde si poetice despre Romania si reprezinta o noua modalitate de promovare a cinematografiei romanesti in mediul cinematografic international. Din distributie fac parte Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Stefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan s.a.

Regizorul filmului, Serge Ioan Celebidachi a absolvit cu titlul Bachelor of Arts, specializarea Teatru si Drama in cadrul Universitatii din Indiana (Bloomington, IN) si diploma de Masterat, specializarea Film , in cadrul London International Film School (UK).

Teaserul filmului „Octav”: https://youtu.be/33ERKW3Ot4Y
Mai multe detalii despre filmul „Octav” se gasesc si pe Pagina de Facebook:
https://www.facebook.com/filmul.octav