Octav, cu Marcel Iures, in regia lui Serge Celebidachi

Sala Palatului din Bucuresti a gazduit Premiera de Gala a filmului Octav cu Marcel Iures in rolul principal, un lung-metraj regizat de Serge Ioan Celebidache.
Peste 4.000 de mii de spectatori au facut cunostinta cu o Romanie frumoasa, la premiera de Gala a filmului Octav – au spus organizatorii. Atmosfera eleganta care a invaluit tot evenimentul a atins punctul culminant in momentul sosirii fastuoase a lui Marcel Iures, care, printre autografe si felicitari, indemna spectatorii sa paseasca in sala sa cunoasca o poveste minunata, pe sufletul oricui, desprinsa din peisaje frumoase ale Romaniei si din dorinta nestramutata a unei echipe bine sudate si elastice, dupa cum o descrie actorul, de a duce la bun sfarsit un proiect cinematografic inedit pentru publicul din tara si nu numai. La eveniment a participat intreaga echipa a filmului, alaturi de regizorul Serge Ioan Celebidachi, producatorul Adela Vrinceanu Celebidachi, producatorul executiv Cristina Dobritoiu, co-scenaristul James Olivier si actorii din film Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Vlad Radescu, Maria Obretin, Ioan Andrei Ionescu, Alessia Tofan, Eric Aradits, Stefan Velniciuc, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu si multi altii.
Coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi, filmul a fost selectionat in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, la sectiunea Focus on World Cinema ce a avut loc in perioada 24 august – 4 septembrie in Canada si avut premiera mondiala in data de 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc.
Invitatii au putut admira in foyer, o expozitie inedita de fotografii, cu imagini din copilaria actorilor, dar si din timpul filmarilor. Filmul a impresionat publicul prin subiectul sensibil al pretuirii amintirilor si prin jocul impecabil al actorilor, carora li s-a adaugat imaginea semnata de celebrul Blasco Giurato si prin coloana sonora semnata de inegalabilul Vladimir Cosma. Timp de 100 de minute, publicul a trait emotia transmisa de jocul impecabil al actorilor si de povestea sensibila a retrairii amintirilor copilariei, a pretuirii lor ca parte din noi, a regasirii de sine si a ceea ce suntem cu adevarat, reintoarcerea la radacini pentru a intelege ce este cu adevarat fericirea. Octav este o poveste in care ne putem regasi fiecare din noi.
La finalul proiectiei, echipa filmului a urcat pe scena in aplauzele furtunoase a celor peste 4.000 de spectatori, iar Marcel Iures si-a aratat recunostinta pentru publicul numeros prezent in sala: Oameni buni, va multumesc din toata inima ca sunteti aici, in numar atat de mare! Este formidabil si va multumesc tare mult! Am facut totul impreuna. Tot ce ati vazut cu copii, cu animalute, cu actori mari de tot, mai mari decat mine, mai mari decat multi altii. Am avut de invatat de la toti, de la Blasco Giurato la Camelia Zorlescu si mai cu seama de la copii. Copiii sunt cinstiti, adevarati si ei dau practic savoare acestui film. Le multumesc lor si tuturor din toata inima. Echipa a fost exceptionala! – a declarat cel care a dat viata personajului Octav.
Regizorul Serge Ioan Celebidachi a povestit cum s-a infiripat acest proiect superb numit Octav. Vreau sa va spun cateva cuvinte. Suntem toti aici si filmul s-a facut datorita unei singure persoane care a citit un scenariu, intr-o seara, si mi-a spus ca putem face acest film in Romania. Aceasta este Adela, producatorul filmului. Fara ea nu se facea nimic aici! – a amintit regizorul filmului Octav. Filmul va avea succes in Romania pentru ca este un film de calitate, cu imagine exceptionala si o muzica frumoasa – a spus Adela Vrinceanu Celebidachi. Am adunat valori de la Marcel Iures, Victor Rebengiuc la Vladimir Cosma care a compus coloana sonora care are peste 400 de filme in potofoliu. Avem un film care este oarecum atipic in peisajul romanesc, dar care se adreseaza sufletului. Este un film care reprezinta hrana pentru suflet. Cred ca toti romanii au nevoie de acest lucru. Avem nevoie sa vedem un film cu imagini frumoase si o Romanie frumoasa. Pentru publicul din afara ramane de vazut, dar in Romania mizam pe oamenii care au nevoie sa vada o Romanie frumoasa si au nevoie de inca niste motive pentru a simti din nou sentimentul de mandrie nationala.
CATENA este unul dintre finantatorii filmului Octav de Serge Ioan Celibidachi.
Realizator: Mihaela Moldoveanu, Oana Georgescu
Editor: Stanislav Pescu
Foto: Cristina Ardelelan