Galeria KunstART la C.A.R

La Contemporary Art Ruhr 2014 din Essen, Germania, artistii romani Matei Crisan, Alexandru Paul Miclos, Ana Stefania Andronic, Ioana Popa si Horea Ciontea au fost reprezentati de Galeria KunstART din Bochum.

Galeria KunstART la Contemporary Art Ruhr 2014

Galeria KunstART din Bochum, prin proprietara galeriei Doina Talmann, promoveaza inca din anul 2006 artisti romani in Germania, incercand sa faca cat mai cunoscuta arta romaneasca in spatiul german. Galeria prezinta artisti tineri dar si artisti care si-au facut deja un nume pe scena artei internationale. Este un centru expozitional dinamic in care nationalitatile se impletesc in cautarea frumosului in regiunea germana Ruhr.
La Targul International de Arta de la Essen, unde au participat peste 300 de artisti intr-un spatiu de expunere de 6000 de metri patrati, galeria KunstART din Bochum a prezentat o serie de artisti tineri romani, inovativi si experimentali din Bucuresti, Sibiu si Cluj. Acestia au adus lucrari de pictura, sculptura, fotografie dar si instalatii interactive.
In deschiderea Targului International de Arta de la Essen au vorbit Frank Schablewski – critic de arta si autor, Jolanta Nolle – membru al fundatiei Zollverein si Nicoleta Nolden – Consul la Consulatul General al Romaniei din Bonn.

Ana Stefania Andronic la Targul International de Arta de la Essen

Cunoscuta artista Ana Stefania Andronic a prezentat la targul de arta o serie de lucrari de pictura, sculptura si grafica la care lucreaza de mai mult timp.
Acest proiect creeaza o lume interioara, imaginara, organica, construita intr-un puzzle ajustat prin simboluri. Inainte de somn, cand inchidem pleoapele, se asterne un spatiu negru. Cu cat patrundem mai adanc in starea de deconectare fizica incep sa apara forme fine, electrice, ce construiesc imagini in continua schimbare marturiseste artista Ana Stefania Andronic.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras