Corneliu Vasilescu – De la baroc, la pana mai ieri

Pictorul Corneliu Vasilescu a deschis o noua expozitie surprinzatoare De la baroc, la pana mai ieri, reunind pe simeze lucrari in care apar siluete feminine. Asa cum marturiseste artistul, in aceasta expozitie a adus cea mai intima parte a creatiei unui artist, crochiurile si picturile dupa model.

Expozitia De la baroc, la pana mai ieri – la Galeria Orizont

In expozitia De la baroc, la pana mai ieri regasim aceeasi forta in miscarea formelor si culorilor cu care pictorul Corneliu Vasilescu ne-a obisnuit in creatia sa abstracta si pentru care este foarte cunoscut. Doar ca de aceasta data, personajul feminin este in centrul universului pictorului.
Aici sunt momente absolut spontane si daca vreti dominate si de instinct, spune Corneliu Vasilescu despre expozitia de pictura De la baroc, la pana mai ieri. Expozitia este deschisa la Galeria Orizont pana pe 2 aprilie 2015.
Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta este sponsor al evenimentului.

Despre pictorul Corneliu Vasilescu

In anul 1985, criticul german de arta Wolfgang H. Runge scria in revista Darmstadter Echo despre pictorul Corneliu Vasilescu:
Trasaturi de pensula usoare, aspre si culori puternice stralucitoare, care la prima vedere nu lasa sa se recunoasca nici un obiect, sunt caracteristici tipice ale expresionismului abstract, sau ale formei special germane Informel.

… Din liniile de culoare trase cu repeziciune se recunoaste treptat o structura bine inchegata a tabloului.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras