Mario & the Teachers – Garana Jazz Festival 2012

Mario & the Teachers sunt deja cunoscuti. Au fost vazuti si ascultati pe multe scene, laudati si apreciati. Invitatii trupei din Arad sunt insa cei care se schimba si fac ca fiecare concert al grupului de etno-fusion sa fie altfel, nou, interesant.

Trupa Mario & the Teachers a luat fiinta in toamna anului 2010, la initiativa lui Mario Florescu, avand urmatoarea componenta: Mario Florescu- percutie, Cristian Petica- saxofon si Radu Rotaru- claviaturi.
Mario Florescu, profesor de percutie la Liceul de Muzica din Arad, nu este la prima experienta de trio. Pe langa alte colaborari cu diversi artisti, Harry Tavitian, Horea Crisovan a fost component al trupei Shabah, cu care a avut o bogata serie de aparitii in cluburi si festivaluri din Romania, Bulgaria, Grecia, Italia si S.U.A. De asemenea, au participat la expozitia mondiala de la Lisabona.

Cristian Petica si Radu Rotaru sunt profesori de oboi, respectiv pian, la Liceul de Muzica din Arad si desi provin din muzica clasica au imbratisat cu succes jazzul, mai precis stilul etno-fusion al trupei Mario & the Teachers. Desi au o istorie scurta in formula de trio, cei trei au la activ peste 20 de aparitii scenice. La editia din 2012 de la Garana, trio-ului s-au alaturat percutionistii Alex Florescu si Cserey Csaba.