MARILENA MANTESCU la Galeria de arta DANA

In perioada 1 - 25 septembrie 2015, Galeria de arta DANA din Iasi, strada Prof. Cujba nr. 17, invita publicul iesean la expozitia de pictura semnata de artista MARINELA MANTESCU.
Vernisajul va avea loc marti, 8 septembrie 2015, orele 18.00, iar in deschiderea evenimentului va vorbi criticul de arta Petru Bejan.
Absolventa in 1978 a Academiei de Arte Plastice N. Grigorescu din Bucuresti, sub indrumarea maestrului Corneliu Baba, Marinela Mantescu a deschis de-a lungul timpului peste 60 expozitii in tara si strainatate (Olanda, Germania, Franta, Bulgaria, Israel)
Despre creatia artistei, criticul de arta Radu Procopovici afirma: simtim in pictura Marinelei Mantescu gestul modelator al sculptorului, explozia de culoare a celui care vrea sa coloreze, arhitectura tainica a celor care se proiecteaza in zona celor ce ar putea fi, dar intelegem ca toate acestea se intampla intr-un spatiu al ecranelor manipulate afectiv fara a uita ca orice imagine este parelnica. Fiecare pata ascunde si in acelasi timp dezvaluie. Un cuvant rar folosit azi, poate uitat, expresionismul care nu este altceva decat dorul de o expresie cat mai intensa si clara a contactului, a intalnirii cu lumea, se potriveste acestei picturi. Ea se cladeste incet, din cautarea relatiei optime intre umbra si culoare, intre geometrie si gest. Aburi de culoare, lumini de metalice sclipiri si grafii inscrise indraznet ca niste definitii surprinzatoare. In mod surprinzator, tema fixa devine un prilej de eliberare a expresiei, la limita informalului, unde se culeg elementele limbajului plastic, intr-o cordiala eliberare.