Dan Constantinescu – Sa lasam un semn, o urma…

Vizita in atelierul artistului Dan Constantinescu de la inceputul lunii martie 2016, ne-a oferit ocazia sa descoperim lucrari realizate de artist de-a lungul a 30 de ani. Este un univers plin de mister si istorie. Seria de lucrari “Zidurile Memoriei” a fost inceputa de artist in anii 90, cuprinzand numeroase serii de picturi pe lemn sau panza si obiecte tridimensionale, care se dezvolta de la profan spre sacru.
(…) Am dorit intotdeauna sa pictez timpul, care ne face sa intelegem altfel operele create cu mii de ani in urma. Am trecut prin filtrul sensibilitatii mele imaginile frescelor de la Vladimir sau Suzdal, unde am putut atinge picturi realizate de Rubliov. Apartin cu trup si suflet momentului pe care il traversez pe acest pamant, dar in acelasi timp nu pot sa fac abstractie de ceea ce ma leaga de arta veche. (…) Pictez idei, stari de griuri colorate, in care striga rosuri stinse sau aprinse in taina luminii din biserici… – Dan Constantinescu, artist vizual
Expozitia poate fi vizitata in perioada 16 martie 2016 – 8 aprilie 2016, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata si duminica intre orele 12.00 -18.00.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras