Jazz la acordeon cu Emy Drăgoi  pe scena Gărâna Fest

Emy Drăgoi Group și cele două fete, Bianca și Alessia, au oferit spectatorilor veniți la Gărâna la ediția din 2020, o mostră de virtuozitate.

Regele jazzului la acordeon

Emy Drăgoi e cunoscut atât în România cât și în străinătate, îndeosebi în Franța unde a locuit, studiat și cântat vreme îndelungată, pentru talentul cu care mânuiește acordeonul.

Poate e greșit spus mânuiește, poate mângâie ar fi un cuvânt mai potrivit. Depinde de urechea ascultătorului cred. În orice caz, jazz manouche e limba pe care o cunoaște foarte bine și acordeonul îi servește de minune în această călătorie muzicală.

Poate de aceea e supranumit Regele jazzului la acordeon. Un apelativ care nu e exagerat, îți dai seama de asta ascultându-l și bucurându-te de pasiunea care i se citește pe chip. O bucurie și pentru că printre ceilalți invitați străini de anul acesta, am găsit și un român, un grup, practic o familie care cântă împreună atât de pasional și care transmite atât de multe prin muzică.

Emy, Bianca și Alessia Drăgoi, o familie muzicală

Nedespărțiți, aproape un tot, Emy Drăgoi și acordeonul lui ne cântă tot felul de povești. Povestea din acest an a fost o dublă bucurie. Mai întâi că grupul a fost invitat să cânte la Gărâna după o absență de câțiva ani.

Și doi că cele două fiice ale lui Emy Drăgoi, Bianca și Alessia au crescut și au venit să-și acompanieze tatăl pe scenă. Nu ar fi prima oară, cei trei cântă împreună de mulți ani. Dar sunt pentru prima oară împreună la Gărâna.

Și e întotdeauna o bucurie să vezi o familie frumoasă, un tată mândru de cele două fiice atât de talentate și de frumoase.

O apariție muzicală încântătoare pe scena de la Gărâna această familie.

Sperăm să-i ascultăm și altă dată împreună, pe scenă, chemându-ne, vrăjindu-ne, invitându-ne să intrăm în lumea specială a jazzului!

Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. Ediția din acest an s-a desfășurat în perioada 6-9 august 2020 într-o singură locație, pe scena din Poiana Lupului, în aer liber. În ciuda dificultăților și complicațiilor create de pandemie, CATENA s-a alăturat și de această dată organizatorilor și a sprijinit, ca în fiecare an, un festival de jazz care și-a câștigat un loc în inima românilor. Ca și CATENA.

Text: Mihaela Moldoveanu