Galeria SENSO Bucuresti va invita la expozitia BIJUTERIE CONTEMPORANA

Luna MARTISORULUI si a FEMEII este celebrata la Galeria Senso (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, Bucuresti) si cu ocazia vernisajului Expozitia „BIJUTERIE CONTEMPORANA” (miercuri, 14 martie 2018, ora 18.00) dedicata eternului feminin, artei si frumosului in toata splendoarea si desavarsirea sa.

Este vorba despre creatiile realizate de opt tineri si foarte talentati artisti romani si demni reprezentanti ai designerilor de bijuterie contemporana de autor: Raluca Buzura, Alina Bancila, Maria Filipescu, Alina Predoiu, Nacu Marian, Alex Burlacu, Ioana Streza si Brandusa Atena Ungurasu.

Vernisajul expozitiei va fi prezentat de Dr. Doina Pauleanu, istoric si critic de arta, director al Muzeului de Arta Constanta.

Expozitia ramane deschisa in perioada 6 martie – 15 aprilie 2018 si poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00 si sambata intre orele 12.00 -18.00.

Bijuteriile s-au ivit in zorii civilizatiei, conferidu-le stralucitoare frumusete; purtate deopotriva de femei si barbati ca ornament corporal, dar si ca talisman, semn de recunoastere, simbol sau obiect de lux, de etalare a opulentei, erau considerate suficient de importante incat sa-si insoteasca posesorii nu numai in viata cotidiana, dar si in cea vesnica (necropolele sunt zone in care arheologii au descoperit piese splendide) – Dr. Doina Pauleanu

Galeria SENSO prezinta o gama complexa de bijuterii unicat, de autor, fiecare fiind o veritabila opera de arta in miniatura. Bijuteriile expuse sunt creatii realizate cu multa migala, pasiune, imaginatie si delicatete si dau acea nota de pretiozitate si eleganta desavarsita oricui o poarta, femei si barbati deopotriva. Pentru ca, printre exponate se afla si butoni sau ace de cravata, centuri si curele.

Alex Burlacu prezinta o colectie de coliere din argint, inele din aur roz si butoni din argint si heliotrop, iar Alina Bancila, inele, medalioane si coliere din alama placata cu argint, cu perle, coral si pietre semi-pretioase precum ametist, agate, turcoaz, onix, turmalina. Brandusa Atena Ungurasu expune o colectie de bijuterii (pandative si cercei) din portelan manufacturat integral, de la forma pana la decor, pictate manual cu culori speciale si aur lichid de 12% sau platina lichida de 12%, montate pe argint 925. Ioana Streza propune coliere, inele si bratari din argint si ardezie cu insertii de pirita, argint si labradorit, iar Maria Filipescu, bratari din inox cu elemente decorative argintate si cristale Swarovski, cu elemente decorative de alama, bratari din alama cu portrete din rasina colorata, brose duble din rasina colorata cu elemente decorative argintate si cristale Swarovski, dar si centuri de inox cu elemente decorative argintate sau lanturi de argint si cristale Swarovski. Creatiile lui Marian Nacu au la baza argintul 925 si sunt reprezentate de garnituri de bijuterii cu lapis lazuli, coral, sidef, agate, brose cu rodonit, agate, citrin, sidef si inele cu jad, coral, ametist, ochi de tigru sau pandative cu piatra lunii. Alina Predoiu isi prezinta cele mai noi colectii de coliere si cercei („Turcoaz”, „Astri”, „Infinit”) din chihlimbar, larimar, malachit, prehnit, calcit, argint aurit, turcoaz, argint 925, perle, argint si aur, safire galbene.

Acest eveniment este sustinut de FILDAS Art si Catena prin Programul CATENA pentru ARTA.

Aducem arta mai aproape de tine – iata deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2018, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor – Galeria de Arta SENSO, Bucuresti

Programul de vizitare a galeriei SENSO: luni – vineri: orele 11.00 – 18.00, sambata: orele 11.00 – 16.00