FUNDATIA RENASTEREA ORGANIZEAZA “RACE FOR THE CURE”, EVENIMENT DE RENUME MONDIAL, PENTRU PRIMA OARA IN ROMANIA

Inainte de startul competitiei si al distractiei de la Happy Run – Race for the Cure Romania, au inceput inscrierile online la cea mai populara cursa dedicata preventiei cancerului de san din lume, pe: comunitate.fundatiarenasterea.ro

Aceasta primavara a adus un nou succes Fundatiei Renasterea: a fost inclusa in echipa internationala a Race for the Cure, cel mai amplu si de succes eveniment de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul de san, de informare si strangere de fonduri. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.

In Romania evenimentul va avea loc in Bucuresti, pe 7 iunie 2015 avand urmatorul traseu: Parcul Herastrau/Pta Charles de Gaulle, Bd Maresal Prezan, Sos. Kiselleff, Pta Victoriei, Bd Aviatorilor.
Competitia este structurata pe 3 categorii:
•5 km – cursa alergatori
•Fun Run -5 km- alergare/plimbare persoane de toate varstele
•Fun Walk- 1 km- plimbare.
Se vor forma echipe si competitii intre: scoli, ambasade, spitale, companii, cluburi sportive. Se vor oferi premii pentru echipa cea mai numeroasa, cea mai eficienta in strangerea de fonduri si cea mai “funny”.
Cele trei curse reprezinta o modalitate de constientizare a importantei preventiei cancerului si de celebrare a invingatoarelor in lupta cu cancerul.
La aceste eveniment vor participa numeroase personalitati, sustinatoare ale activitatilor fundatiei. Primele vedete care au transmis mesaje de sustinere a evenimentului sunt Andreea Esca – Ambasador al Fundatiei Renasterea*, Inna si Brighi.

Fundatia Renasterea

Fundatia Renasterea este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2001, care a primit recunoasterea autoritatilor Statului Roman, ca fiind de Utilitate Publica in anul 2007. Misiunea Fundatiei Renasterea este aceea de a creste constientizarea importantei preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, oferirea de investigatii medicale gratuite si a consilierii pacientilor oncologici si ne exprimam solidaritate fata de persoanele diagnosticate cu cancer.
In ultimii 14 ani, Fundatia Renasterea a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste informarea femeilor din Romania despre importanta depistarii precoce a cancerului si a oferit pentru 34.535 de femei defavorizate, investigatii medicale gratuite in cele doua centre medicale pe care le detine in Bucuresti. In plus, cu sustinerea partenerilor sai, Fundatia a achizitionat si operat doua Unitati Medicale Mobile care au oferit in regim de gratuitate investigatii pentru 16.800 de femei ce locuiesc in zone rurale, unde rata mortalitatii este crescuta din cauza depistarii tardive a afectiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer in stadii avansate, din cauza lipsei informatiilor si a barierelor de ordin geografic si financiar.

Inscrierile se pot face, sub forma unei donatii, in perioada 7 mai – 6 iunie, online pe www.fundatiarenasterea.ro, dar si pe 7 iunie, in ziua cursei, intre orele 8-10, la intrarea in Parcul Herastrau, Pta Charles de Gaulle.
Participantii vor primi tricoul oficial al cursei, vor participa la incalzire in ritm de dans, inainte de start si vor avea parte de surprize, jocuri educative si distractie pe tot parcursul zilei.

Fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi folosite pt:
•a oferi teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile (paciente oncologice, persoane cu venit redus),
• a oferi proteze mamare externe
• sesiuni de suport si informare asupra noilor terapii pentru paciente
•sustinere psihologica pentru paciente
• a organiza reuniuni de specialitate intre medici, autoritati, pacienti si companii
• campanii de informare asupra importantei depistarii precoce a cancerului de san.
Evenimentul se va desfasura sub Patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea Bucharest Running Club si a Comitetului Olimpic Roman.

Fundatia Renasterea multumeste partenerului media Pro TV, sponsorilor**: Novartis Oncology, Carrefour, Roche, Catena, Sofmedica; sustinatorilor media: McCann Erickson, Lowe Group, Eventures, The One, Avantaje, Unica, Cosmopolitan, Beau Monde, Femeia; si Worldclass.