FILDAS si CATENA Grup – Premiu de Excelenta la Gala Premiilor Romania Top 100 Companii 2016

Continuand traditia ultimilor 15 ani, personalitati influente ale comunitatii de business, ale mediului educational si politic din Romania s-au intalnit la Gala Premiilor Romania Top 100 Companii pentru a sarbatori performantele companiilor romanesti din anul precedent.

Evenimentul a fost organizat de Finmedia care, la ceas aniversar, a marcat cei ”15 ani in 15 topuri” printr-un eveniment special, o gala a Business-ului de top romanesc care promoveaza si recunoaste rezultatele, evolutie, si excelenta companiilor ce activeaza in Romania.

Gala Premiilor Romania Top 100 este un demers care subsumeaza un proiect de cercetare de amploare si o promovare constanta a performantelor economice ale marilor companii din Romania.

Premiul de excelenta in domeniul farmaceutic a revenit Fildas si Catena Grup, trofeu inmanat Directorului Executiv, Mihai Drumea. ”Acest premiu inseamna foarte mult pentru noi si va multumesc in numele echipei Fildas si Catena!” – a spus acesta. ”Si nu suntem o echipa mica!… In ultimii 25 de ani ne-am strans cam 4.500 de oameni. Farmacia Inimii este pentru noi mai mult decat un slogan – este un mod de lucru si facem totul ca toti cei 5 milioane de clienti fideli sa primeasca serviciile cele mai bune!”.

Evenimentul a fost moderat de jurnalistul Daniel Apostol si a debutat cu discutiile din cadrul mesei rotunde la care au luat parte Gabriel Biris, Secretar de Stat, Ministerul Finantelor, Prof.Dr. Cezar Mereuta, Cercetator Asociat al Centrului de Modelare Economica al Academiei Romane, Dan Schwartz, Managing Partner si Cofondator RSM Romania, Adrian Vascu, Senior Partner Veridio, Andrei Nagy, Enterprise Account Manager IBM Romania, acestea fiind moderate de.

S-a discutat despre mediul de afaceri romanesc, dat fiind interesul vadit si implicatiile fiecaruia in domeniul de activitate. In cadrul acestui eveniment, nu putea lipsi studiul realizat de Prof. Dr. Cezar Mereuta, Cercetator Asociat al Centrului de Modelare Economica al Academiei Romane cu privire la evolutiile din Top 100 companii romanesti in perioada 2000 – 2014, studiu ce poate fi regasit pe larg in cartea sa intitulata ”Unele repere microeconomice in procesul de tranzitie din Romania”. Acesta a subliniat atentia sporita care ar trebui sa fie oferita companiilor mari: „Concluzia este foarte greu de acceptat, dar este perfect reala, companiile cu peste 500 de angajati s-au transformat in motoare ale profitabilitatii generale. Timp de 20 de ani am vorbit si am organizat numeroase evenimente pentru IMM-uri, acum a venit timpul sa ne aplecam asupra celor peste 1000 de companii mari din Romania, sa vedem astfel cum am putea aduce companiile cu capital romanesc pe aceasta cale pentru a ne creste competitivitatea. Trebuie sa trecem asadar la a doua solutie de agresivitate. Nu doar aceea de a atrage companii straine pe piata noastra ci si de a atrage mai multi atreprenori romani. Si acum trebuie sa fim foarte atenti la serviciile creative, acolo este un mare potential!”

Premiile de Excelenta “15 ani in 15 topuri”

… au revenit, pentru performantele realizate, celor mai importanti lideri ai economiei, ai sectoarelor si regiunilor dupa cum urmeaza: Hidroelectrica, Automobile Dacia, OMV Petrom, Alro Slatina, Compania Nationala Posta Romana, Vodafone Romania, Telekom Romania, Orange Romania, MOL Romania, Rompetrol Rafinare.

Premiile de excelenta la categoria “Lider de piata” au fost conferite companiilor Arctic, FAN Courier, Rombat, Teraplast Bistrita, Leoni Wiring Systems RO.

Premiile de excelenta in domeniul energetic CEZ Romania, E.ON Romania, EnergoBit, iar in domeniul constructiilor au fost premiate companiile Constructii Erbasu si BOG’ART. Au mai fost acordate Premiii de Excelenta in retail (Dedeman), in industria alimentara (Romaqua Group), in domeniul fabricarii produselor electronice (Electromagnetica), in domeniul farmaceutic (Fildas si Catena Group), in domeniul productiei de componente auto (Grupul Industrial Componente Pitesti) si pentru protectia sociala in constructii (Casa Sociala a Constructorilor).