Familia Regala a Romaniei participa la Finala Circuitului Salonul Calului

Salonul Calului, cel mai important circuit ecvestru din tara, desfasurat ȋn perioada 24 – 27 septembrie, reprezinta un eveniment de interes pentru membrii Familiei Regale a Romaniei. Astfel, Finala Circuitului Salonul Calului se bucura ȋn acest an de prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu, care va lua parte la ultima proba din concurs, Parcursul American, o proba dinamica si plina de adrenalina, desfasurata contra cronometru, duminica, 27 septembrie. Principele Radu va participa la festivitatea de premiere, oferind trofeul castigatorului.

De asemenea, Alteta Sa Regala Principesa Maria va urmari vineri, 25 septembrie, cea mai dificila proba a zilei, de nivel C cu baraj la cronometru si va ȋnmana o cupa sportivului cu cel mai bun rezultat.

„Prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu, precum si a Altetei Sale Regale Principesa Maria ȋn cadrul evenimentului ne onoreaza, ne responsabilizeaza si ne reconfirma faptul ca ȋmbinarea performantei sportive si a spectacolului ecvestru are ca rezultat o actiune caracterizata prin eleganta, noblete, maiestrie si prestigiu. Le multumim membrilor Familiei Regale pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului si speram ca si de aceasta data sa se bucure de o experienta placuta in lumea echitatiei”, a declarat Ozana Moraru, Proprietarul Bazei Hipice Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Finala Circuitului Salonul Calului debuteaza pe 24 septembrie, iar timp de patru zile, cai si calareti din toata tara vor participa la 15 probe de sarituri peste obstacole, cu niveluri diferite de dificultate. Printre cele mai interesante si spectaculoase probe din competitie se regasesc: „Ride & Bike”, o proba de nivel C, „Parcursul American”, proba de nivel D, precum si cea mai dificila proba, de nivel B, Trofeul Jockey Club Roman.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO, Farmexpert.
Parteneri: Federatia Ecvestra Romana, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB si Corona Garden.
Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor si Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, Sensoarte.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCalatoreste.ro.
Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 73 cai (28 proprii si 45 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.