Don Quijote, Festi(in) de Mihai Maniutiu

Spectacolul Companiei Liviu Rebreanu, de la Teatrul National din Targu-Mures, este o adaptare dupa romanul lui Miguel de Cervantes, iar scenariul in versuri apartine lui Mihai Maniutiu si Adei Milea, cea care semneaza si muzica originala.

O poarta spre Vis, deschisa cu stil


Spectacolul nostru cauta sa aiba intensitatea visului si, in mare masura, logica lui turbulenta. Pana la urma, nu suntem, nu existam decat in masura in care ne lasam visati. Formula muzicala in care e realizat spectacolul poarta semnatura inconfundabila a compozitoarei Ada Milea, cea care, desi atat de discreta si evanescenta, a devenit o emblema vie a tinerei generatii de spectatori din Romania. Don Quijote este o poartă a VISULUI TREAZ ‒ una dintre cele mari, regale. El poartă energia care e in dorintele noastre imposibile. (Mihai Maniutiu, regizorul spectacolului).

Poveste cu talc pe versuri si muzica de Ada Milea


Dorim sa creem un Don Quijote care incearca sa alimenteze copilaria din cei care se lasa copilariti. Ce are el in plus? E spectacol, regizorul a organizat vizual o lume care-mi place teribil in care Don Quijote-le din noi cauta sa dea un sens morilor de vant din capul nostru… (Ada Milea, autoarea muzicii spectacolului)

Din distributia spectacolului fac parte actorii Csaba Ciugulitu (Don Quijote), Luchian Pantea (Sancho Panza), Mihai Craciun (Scriitorul), alaturi de scribii din vis (Rares Budileanu, Costin Gavaza, Anca Loghin, Alexandra Tifrea, Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Raisa Ane, Sergiu Marocico, Cristina Holtzli, Ciprian Mistreanu, Claudiu Banciu, Stefan Mura, Cristina Iusan, Zeno Apostolache). Muzica originala si textul spectacolului sunt semnate de Ada Milea, muzica ce prinde glas gratie orchestrei spectacolului compusă din Zeno Apostolache (pian), Cristian Tomsa (vioara), Costin Gavaza/ Rares Budileanu (tobe, percutie) si Claudiu Banciu (chitara). La constructia spectacolului au mai contribuit Vava Stefanescu (coregrafie), Adrian Damian (Scenografie), Daniel Klinger (Lightdesign), Zeno Apostolache (orchestratia muzicala) si Nicolae Bagaian (asistent regie)

Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta

Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu