D’ale noastre – Teatrul National Bucuresti

Spectacolul “D”ale noastre” se joaca in cadrul Festivalului National de Teatru 2012, vineri, 26 octombrie, ora 18.00, la Sala Mare de la TNB, in deschiderea festivalului.

“Am vrut sa re-scriu pe limba mea, cea a teatrului coregrafic, ceea ce imi inspira tumultoasa lume a lui Caragiale al nostru. Nu o piesa anume, nu una sau mai multe dintre nemiloasele sale schite sau povesti, nu unul sau mai multe din acerbele sale momente, ci impresia generala pe care toate acestea la un loc mi le inspira.

Un Caragiale revizitat in ziua de azi in care absurdul Ionescian a devenit logica cotidiana. Un spectacol in care mi-am propus sa explorez aceasta lume a noastra cea de toate zilele, plina cu de-ale noastre. Nu numai cele romanesti ci, in general, cu cele de-ale noastre: omenesti.” Gigi Caciuleanu

„D’ale noastre, stralucitorul spectacol realizat la TNB de Gigi Caciuleanu (…) a fost o proba de rabdare, revolta… si incantare. (…) odata ce intri in conventie, dar, mai ales, odata ce apar traditionalele insemne vestimentare si incepi zglobiu sa-i recunosti pe Trahanache, Dumitrache, Fanica, Zoe, Rica, Veta si Zita, totul devine fluent, te desprinzi de mania textului si te lasi definitiv captiv magiei coregrafice. (…) ajungi sa te pierzi uluit in fata unui Cetatean turmentat evoluand pe „Sonata lunii”, a unor captivante caligrafii dansante pe secvente din Napasta si Conu Leonida, dar in special la climaxul care, pentru mine, a fost discursul lui Catavencu. “ Dan C. Mihailescu

Dans-actorii care au performat in acest spectacol sunt: Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Ramona Barbulescu, Vanda Stefanescu, Rasmina Calbajos, Lari Giorgescu, Cristian Nanculescu, Stefan Lupu, Istvan Teglas, Adrian Nour, Alexandru Calin.

Material de Ema Nicola