COSR sarbatoreste pentru a doua oara Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) va sarbatori pentru a doua oara Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, pe data de 6 aprilie 2015, in cadrul unui eveniment organizat la Casa Olimpica, care va incepe la ora 10.00.

La eveniment vor participa elevi de la Colegiul „Ion Creanga” (clasa a XII-a) si de la Scoala Sfanta Treime (clasa a V-a) care, dupa ce vor vizita Muzeul Olimpic, vor putea sta de vorba, in Sala Amfitearu, cu Alin Petrache, presedintele COSR, Laura Badea, Violeta Beclea si alte personalitati de la COSR.

Reprezentantii mass-media sunt asteptati la Casa Olimpica, luni 6 aprilie a.c., de la ora 10.00.

Organizatia Natiunile Unite (ONU) si statele sale membre, cu sprijinul comunitatii internationale, au decis anul trecut ca pe data 6 aprilie sa fie sarbatorita oficial, Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace.
Comitetul International Olimpic (C.I.O.), in calitatea sa de Observator Permanent la Natiunile Unite, a sustinut initiativa intrucat aceasta zi evidentiaza rolul si contributia organizatiilor sportive in programele de schimbare sociala si dezvoltare umana. De altfel, conceptul de a plasa sportul in serviciul dezvoltarii armonioase a umanitatii se afla in centrul misiunii CIO.

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, care s-a dorit a deveni o completare la Ziua Olimpica (evenimentul emblematic sarbatorit pe 23 Iunie care celebreaza valorile olimpice de prietenie, excelenta si respect unde milioane de oameni din intreaga lume sunt indemnati sa practice sportul), a fost celebrata pentru prima data in istorie pe 6 aprilie 2014.