Concursul national de sarituri peste obstacole „Cupa Romaniei” continua calendarul competitional al Clubului Equestria

Bucuresti, 6 iulie – Baza hipica Equestria si Federatia Ecvestra Romana organizeaza, ȋn perioada 30 iulie – 2 august, competitia nationala de sarituri peste obsacole Cupa Romaniei, din cadrul etapei a III-a a Circuitului Salonul Calului. Desfasurat pe parcursul a patru zile, concursul reuneste la start aproximativ 160 de cai si 90 de sportivi din toata tara, care vor putea participa la 18 probe de sarituri peste obstacole de niveluri diferite de dificultate.

Dupa ce ȋn luna iunie am organizat etapa a II-a a Circuitului Salonul Calului, Equestria continua sezonul competitional cu un concurs national de sarituri peste obstacole – Cupa Romaniei. Prin aceasta competitie ne propunem sa ȋncurajam un numar cat mai mare de sportivi din Romania sa participe la concursuri si astfel, echitatia sa devina un sport tot mai cunoscut si la noi ȋn tara. Structura complexa, cu 18 probe interesante dedicate atat copiilor cat si seniorilor, dar si valoarea totala a premiilor, ce atinge suma de 45.000 lei, ȋi ȋndeamna pe sportivi sa se ȋnscrie si sa acumuleze experienta unor competitii de mare anvergura, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipica Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Cupa Romaniei ȋncepe joi, 30 iulie, cand se da startul probelor de sarituri peste obstacole pentru toate nivelurile de cai, ȋncepatori sau cu experienta, dar si pentru toate categoriile de sportivi – amatori, copii, juniori si seniori. Copiii si amatorii pot participa la probele de nivel E si respectiv F, unde nivelul de dificultate este scazut, ȋn timp ce sportivii cu experienta se pot ȋnscrie la probele de nivel D, C, B si A. Competitia nationala de sarituri peste obstacole se ȋncheie duminica, 2 august, cu cea mai dificila proba, de nivel A. Concurentii care vor obtine cele mai bune punctaje la aceste probe vor fi desemnati castigatorii Cupei Romaniei la categoria pe care o reprezinta.

Valoarea totala a premiilor pentru competitia de sarituri peste obstacole Cupa Romaniei, din cadrul etapei a III-a a Circuitului Salonul Calului, se ridica la 45.000 lei.

In perioada urmatoare, calendarul competitional este completat de alte trei concursuri organizate de Clubul Equestria, dintre care doua la disciplina Sarituri peste obstacole: Finala Romanian Grand Prix ȋmpreuna cu Finala Campionatului de Amatori, ce se vor desfasura ȋntre 17 – 20 septembrie si Finala Circuitului Salonul Calului ȋmpreuna cu Finala Campionatului National de Forta, ȋn perioada 24 – 27 septembrie. De asemenea, Clubul Equestria pregateste un concurs si la disciplina Dresaj sportiv, Challenge Dresaj, ce va avea loc ȋntre 22 – 23 septembrie.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO.
Parteneri: Federatia Ecvestra Romana, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB si Corona Garden.
Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor si Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, Sensoarte.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCalatoreste.ro.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Mai multe informatii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.equestria.ro.