Rodica Xenia Constantin – Expozitie retrospectiva la Centrul Artelor Vizuale 

Expozitia retrospectiva de pictura a doamnei Rodica Xenia Constantin, deschisa la Centrul Artelor Vizuale - Galeria Caminul Artei din Bucuresti, prezinta lucrari realizate in perioada ultimilor 50 de ani de activitate artistica.

Expozitia artistei Rodica Xenia Constantin este deschisa in perioada 28 februarie – 12 martie 2020 la Centrul Artelor Vizuale – Galeria Caminul Artei, str. Biserica Enei nr. 16, Bucuresti, de luni pana vineri intre orele 11-19.

Octavian Barbosa, critic de arta, a scris despre artista:

"Pictura Rodicai Xenia Constantin a avut o evolutie ascendenta, marcata de un filon de autenticitate personala, de o intensitate a trairilor si de o mare densitate a sufletului sau in fata existentei. Am putea numi aceasta pictura, o pictura a bucuriei si a durerii, a exaltarii vietii si a incrancenarii ei interioare. Durerea si bucuria la Rodica Xenia Constantin nu sunt resimtite ca stari opuse, antitetice, ci ele sunt net diferentiate, fiecare cu adancimea lor. O adancime a seninatatii si daca vreti, o adancime luminata a artistei in fata profunzimilor naturii si ale fiintei umane."

Mihai Driscu, critic de arta, a tinut sa sublinieze:

"Rodica Xenia Constantin practica ceea ce se numeste "abstractia naturala", referinta indirecta la realitatea materiala, evocand categorial elementele. Pictura ei poate fi pusa sub semnul mineralului, de aici decurgand, normal, arhitecturarile zonelor de mare soliditate si densitate, suprafetele "muncite", efectele obtinute prin suprapuneri rabdatoare."

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

Foto: Constantin Manolache