Concert pascal cu Adrian Naidin la Palatul Sutu.

Sambata 4 aprilie, de la ora 20:00, Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la o seara muzicala dedicata sarbatorii pascale alaturi de Adrian Naidin!

O seara de poveste, o introducere in lumea traditiilor prin intermediul unei abordari moderne ale melodiilor vechi, un moment de liniste sufleteasca si contemplare a spiritului romanesc la care ne invita artistul Adrian Naidin si violoncelul sau!

Tatal meu este din Oltenia, deci 50% sunt oltean. Mama mea este din Basarabia, deci 50% sunt moldovean si 50% sunt ardelean. Deci sunt 150% roman. Muzica lui este o cerere de iertare a omului fata de Dumnezeu si fata de copacul taiat pentru a fi transformat in instrument muyical, a declarat artistul intr-un interviu.

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzica Sigismund Toduta, la clasa prof. Gabriela Todor si Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Sectia Violoncel si Muzica de Camera. S-a perfectionat ulterior cu cel supranumit Paganini al violoncelului, Mischa Maisky.

A debutat in 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiara din Cluj-Napoca. Intre 2000 si 2003 a colaborat cu Teatrul National Bucuresti pentru muzica de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Nationale Radio din Bucuresti. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonora a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman (un proiect al americanului Shia LaBeouf), Adrian Naidin este un muzician complet: compune, interpreteaza si reinterpreteaza muzica de jazz, clasica si folclor.

Pentru entuziasmul cu care isi poarta publicul prin muzica universala, de la Bach la Phoenix si de la Paganini la Michael Jackson, pentru tehnica desavarsita pe care o foloseste in experimentele sale acustice inedite, pentru spectacolele unice de world music, cu influente din majoritatea genurilor muzicale, Jurnalul National l-a declarat pe Adrian Naidin: Omul Zilei.

Intrarea libera.