Charles Lloyd: Sangam – Garana Jazz Festival 2013

Fara indoiala, capul de afis al editiei din 2013 a festivalului a fost Charles Lloyd, prezent pentru a doua oara la Garana, de data aceasta cu proiectul Sangam, realizat impreuna cu Zakir Hussain si Eric Harland.

Sangam este primul album live al saxofonistului Charles Lloyd, inregistrat sub eticheta ECM in Santa Barbara, California, in mai 2004, alaturi de Zakir Hussain si Eric Harland. Intalnirea dintre cei trei, surprinsa de aceasta inregistrare, a avut un succes deosebit. De aceea cei trei au pornit in turnee cu acest proiect si iata ca se implinesc 9 ani de atunci, primind in continuare aprecierea publicului larg.

Charles Lloyd sarbatoreste in acest an 75 de ani, ii sarbatoreste cantand pe cele mai importante scene de jazz ale lumii. Scena Garanei este una dintre scenele foarte apropiate de sufletul artistului, dupa ce a concertat aici in 2008 alaturi de Jason Moran. Pentru a-l omagia, artista Elisabeth Ochsenfeld a pregatit o expozitie de portrete ale sale, care au putut fi vazute pe toata durata festivalului si pe care maestrul Charles Lloyd le-a semnat, iar publicul, la sfarsitul recitalului i-a cantat “Happy Birthday, Mister Charles Lloyd”.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.