CATENA sustine Race for the Cure – Happy Run 2017, editia a III-a

Sambata, 10 iunie 2017, ora 9:30, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), se va da startul celei de-a III-a editii a Happy Run! – Race for the Cure Romania, eveniment de renume mondial organizat de Fundatia Renasterea (presedinte Mihaela Geoana) si sustinut de CATENA.
Acesta este cel mai mare si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii, o sarbatoare a invingatoarelor in lupta impotriva cancerului de san si cea mai renumita cursa de informare. Este organizat sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea Ministerului Sanatatii, a Ministerului Tineretului si Sportului, a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Asociatiei Bucharest Running Club.
Ambasadorul Fundatiei Renasterea este Andreea Esca, iar printre membrele board-ului se numara Cristiana Copos (Vicepresedinte), Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Andreea Mihai, Monica Nistorescu s.a.
La fel ca si la primele doua editii, unde au participat peste 4.000 de persoane, CATENA sustine Happy Run! – Race for the Cure Romania 2017 – un eveniment unic, care se adreseaza intregii familii si unde vor participa 38 de reprezentanti ai FILDAS, CATENA, TONICA Group si membri ai CATENA RACING TEAM.
Si in acest an la Happy Run vor fi prezente personalitati ale vietii publice care sustin activitatile Fundatiei Renasterea – Violeta Beclea Szekely (Director Marketing COSR), Corina Caragea, Iuliana Tudor, Andreea Raicu, Malvina Cervenski, Sonia Argint Ionescu, Ianis Zicu, Mircea Lucescu, Razvan Lucescu, alaturi de E.S. Marco Giungi, Ambasadorul Italiei la Bucuresti, dar si echipe ale ambasadelor Statelor Unite ale Americii, Croatiei, Argentinei, Lituaniei, s.a.
Race for the Cure…
…este un prilej prin care Fundatia Renasterea informeaza femeile despre importanta prevenirii cancerului, fiind, totodata, un prilej de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul.
„Race for the Cure este un prilej de a reaminti femeilor ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul si optimismul sunt reteta propriei sanatati. Pe de alta parte, strangerea de fonduri si implicarea celor care au invins in lupta cu boala sunt pentru organizatia noastra obiective importante si mijloace prin care sustinem continuarea proiectelor noastre. Multumesc tuturor participantilor pentru participare si pentru momentul emotionant in care am donat, cu totii, prin sms, la 8838. Impreuna suntem puternici, informati si sanatosi, ” – afirma Mihaela Geoana, presedinta Fundatiei Renasterea.
„Vrem sa amintim din nou ca preventia este foarte importanta si ca un cancer depistat la timp poate fi vindecat” – a afirmat Andreea Esca, Ambasadorul Fundatiei Renasterea.
Desfasurat la nivel international, Race for the cure a ajuns la peste 150 de curse in marile metropole ale lumii, cu peste 1.6 milioane de participanti si reprezinta un prilej de a reaminti femeilor faptul ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul, relaxarea, miscarea, voia buna si optimismul, reprezinta „reteta” mentinerii propriei sanatati.
„Ne dorim sa invitam cat mai multa lume la evenimentul prin care sarbatorim invingatoarele in lupta cu cancerul de san si prin care demonstram tuturor femeilor ca aceasta boala poate fi invinsa. Romania se afla acum printre ultimele trei tari din Uniunea Europeana care nu beneficiaza de un program national de screening pentru cancerul de san” – a afirmat Mihaela Geoana, presedinta Fundatiei Renasterea, care a precizat ca fondurile stranse in cadrul evenimentului Happy Run! vor fi folosite pentru a cumpara un ecograf performant, pentru a continua campania ”Vieti impletite”. Este vorba despre confectionarea perucilor pentru pacientele oncologice, pentru oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, dar si pentru actiuni de lobby pentru alinierea la standarde europene de diagnostic si tratament oncologic. In 2016 a fost infiintata si Coalitia pentru Sanatatea Femeii, care militeaza pentru servicii medicale moderne, integrate, oferite in timp util femeilor din Romania diagnosticate cu cancer si a precizat ca, in prezent, rata de supravietuire a femeilor cu cancer, in tara noastra, este de 64%, comparativ cu Belgia unde este de 84%
Probele la care s-au inscris reprezentantii CATENA sunt Cursa Alergatorilor – 5 km / Fun Run – 5 km alergare/plimbare pentru persoanele de toate varstele / Short Walk – 1 km plimbare, iar traseul – Parcul Herastrau / Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Maresal Prezan, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Bulevardul Aviatorilor.
CATENA – TROFEELE pentru Cea mai numeroasa, Cea mai buna si Cea mai inimoasa echipa la editiile 2015 si 2016
Prima editie – Happy Run 2015 a reprezentat pentru Romania o participare a peste 1500 de oameni, dintre care 100 au fost paciente diagnosticate cu cancer. CATENA a fost desemnata castigatoare la Categoria Companii si a primit Premiul pentru cea mai buna echipa, alaturi de Ambasada Italiei la Bucuresti (Categoria Ambasade) si de cea a Liceului ”Jean Monet” (Categoria Licee).
Pe 4 iunie 2016, CATENA a aliniat la start peste 120 de participanti si a fost desemnata pentru a doua oara consecutiv Champion for the Cure la Happy Run 2016, dar si Cea mai inimoasa echipa.
Fondurile stranse cu ocazia a Happy Run – Race for the Cure Romania 2017 vor fi folosite pentru:
acoperirea costurilor de manopera pentru perucile din par natural, ce vor fi oferite pacientelor oncologice;
sustinerea psihologica pentru paciente;
campanii de informare asupra importantei preventiei si a depistarii precoce a cancerului de san.
sustinerea Fundatiei Renasterea
oferirea de investigatii medicale gratuite
Fundatia Renasterea este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2001, care a primit statut de Organizatie de Utilitate Publica in anul 2007. Misiunea Fundatiei Renasterea este aceea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si consiliere pacientilor oncologici. In ultimii 15 ani, Fundatia Renasterea a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste informarea femeilor din Romania, despre importanta depistarii precoce a cancerului si a oferit peste 35.000 de investigatii medicale in cele doua centre medicale pe care le detine in Bucuresti. In plus, cu sustinerea partenerilor sai, Fundatia a achizitionat si operat doua Unitati Medicale Mobile care au oferit in regim de gratuitate investigatii pentru peste 17.000 de femei ce locuiesc in zone rurale, unde rata mortalitatii este crescuta din cauza depistarii tardive a afectiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer in stadii avansate, din cauza lipsei informatiilor si a barierelor de ordin geografic si financiar. In 2015, Fundatia Renasterea a fost inclusa in echipa internationala a Race for the Cure, cel mai amplu si de succes eveniment de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul de san, de informare si strangere de fonduri. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat in timp, de la o cursa cu 800 participanti in Dallas – SUA, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.