Prietenii artistului Christian Paraschiv in Romania, editia a IV-a

Expozitia Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie prezinta lucrarile realizate de artistii francezi si romani in vara aceasta, in cadrul celei de-a patra editii a rezidentei artistice Les amies de Paraschiv, organizata de Fundatia Domeniul Otetelisanu la Conacul Otetelisanu din satul Benesti, judetul Valcea. Anul acesta artistul vizual Christian Paraschiv a invitat 6 prieteni artisti din Franta si Romania: Anais Lelievre, Anne van der Linden, Olympe Racana-Weiler, Marie-Noelle Deverre, Nitcheva Osanna si Costel Constantin Tinteanu. Expozitia a fost deschisa la Galeria Romana in perioada 11 - 15 septembrie 2018.

Anais Lelievre, Franta, este o artista care lucreaza cu foto-copiatorul si realizeaza instalatii uriase, prin care transforma un spatiu delimitat intr-o pestera.

Anne van der Linden, Franta, concepe o serie de personaje, usor sexualizate, fiind fascinata de antropologie si, din aceasta perspectiva, fascinata de Dracula; din acest motiv a fost impresionata sa lucreze in beciul conacului Otetelisanu.

Olympe Racana-Weiler, Franta, lucreaza non-figurativ, utilizeaza tehnici foarte diferite si are o pasiune speciala pentru texturi.

Marie-Noelle Deverre, Franta, este un artist care lucreaza pe suprafete mari, folosind un fel de rulouri, ca cele folosite la tehnica gravurii, intr-o abordare foarte contemporana, conturata in culori violente.

Nitcheva Osanna, Franta, artist si scriitor, realizeaza fotografii foarte mici, acestea urmand a fi lipite intr-o carte de artist, imbogatita de propriile-i texte.

Costel Constantin Tinteanu, Romania, sculptor, realizeaza piese din materiale recuperate, cuie, tabla, toate adunate intr-un sens religios, un sens cultural.

Christian Paraschiv este membru fondator al grupului Prolog, cea mai longeviva grupare artistica din Romania si, foarte probabil, una dintre cele mai stabile din istoria artelor. Lucrarile sale se afla in colectii private in Europa, Japonia sau Statele Unite. Christian s-a consacrat ca un explorator al diverselor limbaje artistice, avand ca punct de pornire bio-arta sau corpul uman.

Christian Paraschiv a emigrat in 1986 si traieste de atunci la Paris.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras