CATENA – sponsor ZELDA in Fringe la Edinburgh – cu Ioana Pavelescu

Productie a Teatrului Pentru Putini, spectacolul ZELDA (The Last Flapper) de William Luce cu Ioana Pavelescu in rolul principal va fi prezentat incepand cu 11 august si pana pe 24 august, in fiecare zi de la orele 15.00 la Hill Street Solo Theatre (Thespis Studio). Evenimentul are loc cu ocazia The Edinburgh Festival Fringe din cadrul celebrului Edinburgh Festival (1 – 25 august 2014).

Cu aceasta ocazie, The Women’s Theatre Association o sarbatorește pe Zelda Sayre Fitzgerald, soția faimosului romancier Francis Scott Fitzgerald, una dintre cele mai interesante femei ale secolului XX. Cuvintele sale vor ramane pentru totdeauna in inimle tuturor: ”I don’t want to live. I want to love first, and live incidentally”.

CATENA, sponsor al spectacolului ZELDA

CATENA este sponsor al spectacolului regizat de Liliana Ceterchi, care semneaza si traducerea productiei inclusa in stagiunea Teatrului Foarte Mic din Bucuresti. Premiera oficiala a avut loc pe 14 mai 2013.

Spectacolul ZELDA

”ZELDA” este povestea Zeldei Sayre Fitzgerald, o talentata scriitoare, balerina și pictorița, una dintre personalitațile feminine proeminente ale anilor ’20. Actrița Ioana Pavelescu a descoperit acest text (”The Last Flapper” de William Luce, 1984) atunci cand se afla la New York. Dramaturgul american William Luce a descris-o pe Zelda Fitzgerald bazandu-se pe scrierile sale (de altfel, despre Francis Scott Fitzgerald, dragostea vieții sale, s-a spus ca se inspira pe ascuns pentru scrierile sale din jurnalul ei.). Ioana Pavelescu fost impresionata de personalitatea și viața tumultuoasa a Zeldei, pe care s-a hotarat sa le intruchipeze. Și, alaturi de Liliana Ceterchi a reușit sa prezinte in premiera absoluta in Romania piesa lui William Luce, un veritabil one woman show, primul din cariera actritei! Ioana Pavelescu a repetat pentru acest rol la ”Teatrul Pentru Putini”, nume dat de marele regizor Andrei Serban unui spatiu de 20 de locuri amenajat in podul unei case din centrul Bucurestilor.
Astfel, ultimele ore din viata Zeldei Sayre Fitzgerlad, o viata marcata de ”nebunii ani ’20” sunt traite pe scena de actrita Ioana Pavelescu la intensitate maxima: dragostea pasionala pentru sotul ei, puternica si distrugatoare, accesele de gelozie, apoi decaderea si anii petrecuti in sanatoriul de boli mintale din Maryland.

Machiajul este semnat de reputatul make-up artist Alexandru Abagiu, iar tinuta, de fiica actritei, designerul Maria Marinescu.

Iata reportaj realizat pentru Senso Arte cu ocazia uneia dintre reprezentațiile de la Teatrul Foarte Mic din Bucresti:
https://Sensoarte.ro/arte/Spectacole-4342/ioana-pavelescu-in-zelda