Bucuresti – 7 filme la Retrospectiva / Warm up Les Films de Cannes 2016 / 2017

Pe 17 mai a inceput o noua editie a Festivalului de la Cannes, iar sambata, pe 20 mai, va avea loc la Bucuresti evenimentul „Les Films de Cannes 16/17. Retrospectiva/Warm-up” care prezinta sapte filme ale editiei din 2016 a festivalului, cu proiectii la Grand Cinema & More, Cinema Elvire Popescu si Cinema Muzeul Taranului.

Programul include, printre alte titluri, „Eu, Daniel Blake”, in regia lui Ken Loach (Palme d Or) „The Salesman” de Asghar Farhadi (Cel mai bun scenariu si Cel mai bun actor /Oscar pentru Cel mai bun film strain) sau „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen, care a obtinut Premiul Un Certain Regard anul trecut la Cannes si premiul FIPRESCI pentru Descoperirea europeana a anului la EFA 2016. Filmul inspirat din povestea reala a boxerului finlandez Olli Mäki va fi lansat in cinematografe in Romania pe 19 mai.

CATENA este partener al acestui eveniment, iar Senso Arte, Partener Media.

Reamintim programul proiectiilor de Sambata 20 mai

Grand Cinema & More
*Filmele vor fi introduse de criticul de film Raluca Durbaca
16:00 „Doar sfarsitul lumii” de Xavier Dolan
18:15 „Slujnica“ de Park Chan Wook
21:15 „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe site-ul grandentertainment.ro sau la casele de bilete din Grand Cinema & More.

Cinema Elvire Popesco
16:00 „Ma Loute” de Bruno Dumont (Avanpremiera)
18:30 „Forushande”/„The Salesman” de Asghar Farhadi (Avanpremiera)
21:00 „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro si la casieria cinematografului.

Cinema Muzeul Taranului
16:00 „Eu, Daniel Blake” de Ken Loach
18:00 „Elle” de Paul Verhoeven
21:00 „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro si la casieria cinematografului.

Programul retrospectivei poate fi consultat si pe www.filmedefestival.ro

Intre 17 si 28 mai, Cannes-ul gazduieste o noua editie a celebrului festival de film, care se anunta memorabila, cu 19 titluri in competitie si peste 50 de lungmetraje in selectia oficiala. Anul acesta, regizorul Cristian Mungiu, care va prezida juriul sectiunilor Cinefondation si al Competitiei de scurtmetraje, va impartasi noutati si impresii de la festival pe siteul www.filmedefestival.ro si pe pagina de facebook Les Films de Cannes a Bucarest, incepand cu 23 mai.

Cele mai hot titluri din selectia oficiala Cannes 2017 vor veni in Romania la editia a 8-a a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc in perioada 13–22 octombrie. „Les Fantômes d’Ismaël” al autorului francez Arnaud Desplechin, castigator al Premiului Cesar 2016 pentru cel mai bun regizor cu filmul „Trois souvenirs de ma jeunesse” si de cinci ori prezent in competitia de la Cannes, va deschide maine festivalul. Drama ii are in rolurile principale pe Mathieu Amalric, Marion Cotillard si Charlotte Gainsbourg. „Le Redoubtable”, prezentat in competitia oficiala, este titlul biopicului care il are ca personaj principal pe celebrul cineast Jean Luc Godard, si este semnat de Michel Hazanavicius, al carui „The Artist” a fost recompensat cu cinci premii Oscar in 2012, printre care cel mai bun film si cel mai bun regizor. Tot in conpetitia oficiala va fi prezentata si drama „Loveless” in regia lui Andrey Zvyagintsev, autorul unor lungmetraje precum „Leviathan” (Cel mai bun scenariu, Cannes 2014/ nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain) sau „Elena” (Premiul special al Juriului Un Certain Regards, Cannes 2011). Filmele vor fi distribuite in Romania de Independenta Film si sunt primele trei titluri care vor face parte din programul editiei a 8-a Les Films de Cannes à Bucarest.

O veste buna pentru cinefilii din capitala este includerea unei noi sali de proiectii in circuitul spatiilor din festival. Dupa un proces de modernizare, Cinematograful Corso situat pe bulevardul Regina Elisabeta, la numarul 27, va gazdui o parte din spectacole alaturi de alte trei spatii confirmate pana acum: CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco si Cinema Muzeul Taranului.

Pentru editia din toamna Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul isi propune sa pregateasca programul impreuna cu publicul si isi invita spectatorii sa aleaga filmele din selectia oficiala a Festivalului de la Cannes 2017 pe care doresc sa le vada la Bucuresti intre 13 si 22 octombrie. Preferintele publicului pot fi exprimate prin completarea formularului disponibil pe pagina oficiala a evenimentului „Les Films de Cannes 16/17. Retrospectiva/Warm-up”:
http://filmedefestival.ro/2016/les-films-de-cannes-1617-retrospectivawarm-up/

Noutatile despre editia a 8-a Les Films de Cannes à Bucarest vor fi anuntate pe www.filmedefestival.ro si Facebook Les Films de Cannes à Bucarest.

„Les Films de Cannes 16/17. Retrospectiva/Warm-up” este organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop. Prezentat de: Orange Romania. Sustinut de: BRD Groupe Société Générale. Cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurari, Silva, Apa Nova. Parteneri: Grand Cinema & More, Ambasada Frantei si Institutul Francez, Cinema Muzeul Taranului, Muzeul Taranului Roman, Independenta Film, Asociatia Culturala Macondo, Intercom Film.

Parteneri media: Zile si Nopti, Senso Arte, Ziare.com, Cinemagia, AListMagazine, Ziarul Metropolis, LiterNet, AaRC, Cinefan.