Baletul „Seherezada” – in aer liber

In cadrul stagiunii „Teatru in TVR” publicul de orice varsta ar ocazia sa vada pe data de 2 iulie, de la ora 20:30, in gradina Televiziunii publice, baletul „Seherezada”, prezentat de Primaria Municipiului Bucuresti prin intermediul Teatrului ”Stela Popescu” (TSP).

„Seherezada” este un spectacol in care domina armonia dintre muzica si dans, alaturandu-se si cromatica unor costume deosebite, cu povestiri din „O mie si una de nopti”.

Distributia este formata din Seherezada – Alis Gheorghe, Sclavul de Aur – Andrei Dogaru, Eunucul – Alexandru Malaeru, Sultanul Sahriar – Zoran Raici, Prietenul Sultanului – Andrew Lupu. Participa Ansamblul de Balet al Teatrului ”Stela Popescu”.

Baletul „Seherezada” este o adaptare dupa Mihail Fokin, in regia si scenografia lui Stefan Soare. Scenografia este semnata de Viorica Petrovici.
Cu acest spectacol, Teatrul ”Stela Popescu”, infiintat in 2016, a incheiat stagiunea, o stagiune rodnica, pe parcursul careia a adus la rampa 12 premiere.

Spectacolul reprezinta o impletire intre basm – ne aducem aminte de „O mie si una de nopti” – si firul istoric al intamplarilor, cu personaje surpriza, cu evenimente care tin cu sufletul la gura publicul de orice varsta. „Seherezada” – cel mai nou spectacol montat pe scena TSP, premiera avand loc in data de 10 iunie la Sala Mare a Palatului National al Copiilor, te poarta in lumea fantastica a cadanelor, a razboinicilor-prizonieri, a unui sultan care, ca orice sultan, nu iarta tradarea.