ARS AMANDI

De la sacru la profan este un singur pas. Cum iubirea este sacra, iar profanarea ei este posibila oricand in zilele noastre, se incearca inca pastrarea puritatii ei prin arta. Ars Amandi ( arta iubirii in latina) se vrea a fi o metafora a acestei iubiri, o calatorie cromatica prin labirintul emotiilor, culminand constant cu acest sentiment nobil al iubirii pentru frumos, al iubirii pentru pictura.
Strabatand tematici variate de la peisaje si teme abstracte la portrete, personaje si subiecte florale, se regasesc transpuse in culoare tehnici si abordari diferite, inedite prin complexitatea structurala sau prin simplitatea diafana incantand sufletul celui ce priveste si plasandu-l tacit intr-o lume a culorii , a formei si a emotiei. Tusele de culoare pot sa migreze gradual de la cele agresive si temperamentale la cele calde, luminoase, tradand uneori stari de spirit diametral opuse.
Intreaga colectie insumeaza scenarii reale sau imaginare, dar din toate lucrarile razbate aceasta reverberatie a incantarii, acest entuzisam ce anima sufletul oricarui artist pasionat de actul creatiei sale. Creatia este cea mai inalta forma de iubire si orice forma de creatie este o marturie a ei. Ars Amandi este o marturie a dragostei pentru arta, pentru pictura, iar artistii, care au facut posibila aceasta expozitie, nu s-au dezis de ea.
Artistii plastici, elevi ai Scolii de Arta Bucuresti, care au contribuit la aceasta expozitie, sunt: Aciobanitei Lia, Buzianu Maria, Chiper Florescu Elena, Ciurea Raluca, Cristea Monica, Diculescu Georgeta, Dumitrescu Alexndra, Florea Paul, Ivanenco Bianca, Pantazi Daniela, Popa Emanuela, Puica Dana Mihaela, Vasile Nina.
Galeria Elite Prof Art gazduieste expozitia Ars Amandi in perioada 8-14 decembrie 2014, in Cotroceni, Str. Dr. Nanu Muscel Nr. 13, vernisajul urmand sa aiba loc in data de 8 decembrie la orele 19.00.
Va asteptam cu drag!
PS: Prezenta obligatorie, absentele nu se motiveaza :))))
Emanuela Popa