Alteta Sa Regala Principele Nicolae, prezent la etapa a II-a a Circuitului Salonul Calului

Bucuresti, 9 iunie – Circuitul Salonul Calului, cel mai mare eveniment ecvestru al anului s-a bucurat in cadrul celei de-a doua etape, desfasurata ȋn perioada 5-7 iunie la Baza Hipica Equestria, de prezenta Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei, care a urmarit cea mai dificila proba din competitie, Trofeul Jockey Club si, intr-un cadru ceremonios, a ȋnmanat cupa castigatorului. Evenimentul Salonul Calului a primit anul trecut ”Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei”.

„Suntem onorati si le multumim pentru prezenta Altetei Sale Regale Princepele Nicolae, dar si tuturor reprezentantilor Casei Regale a Romaniei. Prezenta unor invitati de asemenea valoare este un semn de recunoastere si apreciere a eforturilor noastre de a organiza un eveniment de mare clasa, dedicat tuturor pasionatilor de echitatie”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipica Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Cea de-a doua etapa a Circuitului Salonul Calului s-a desfasurat ca un spectacol sportiv, ȋncarcat de emotie si eleganta. Pe parcursul ȋntregului weekend au avut loc 15 probe de sarituri peste obstacole, de niveluri diferite de dificultate, ȋncepand cu probele destinate copiilor, amatorilor, sportivilor si cailor debutanti, acestea fiind urmate de probele mai dificile, pentru profesionisti. Printre cele mai spectaculoase probe din concurs au fost: Equestria Masters, Proba de Forta, Parcursul American si Trofeul Jockey Club.

Proba „Equestria Masters”, organizata dupa modelul Olympia Show Jumping, care a adus la start 18 cupluri cal-calaret a fost o proba de nivel C, cu obstacole de 1,2 m, cu ridicari si coborari succesive a cate unui obstacol, dupa un regulament specific, ceea ce a facut-o extrem de atractiva atat pentru sportivi, cat si pentru spectatori.

O alta proba apreciata de public a fost Proba de Forta, ȋn care sportivii s-au confruntat cu cel mai ȋnalt obstacol din competitie, numit Zidul, ridicat ȋn ultimul baraj la 1,8 m. Dupa patru baraje dificile, proba s-a ȋnchieat cu trei ocupanti ex aequo ai locului I – Aurel Cojocariu cu Charming Boy, Norbert Schumann cu Belle du Jour si Cristina Dulugeac cu Colany, pe locul II fiind clasat reprezentantul clubului Equestria, Florin Ionut Nastase cu calul Custen Ingo.

Duminica, ȋn ultima zi a Circuitului Salonul Calului, Parcursul American i-a tinut cu sufletul la gura pe sustinatorii din tribune, sportivii fiind confruntati cu un parcurs compus din 12 obstacole, ȋn 15 sarituri contra cronometru: sportivilor li se acorda un anume interval de timp, in care ei parcurgeau insiruirea de obstacole, in ordine, de cat mai multe ori, cumuland puncte in functie de cate obstacole reuseau sa sara in timpul maxim acordat. Proba s-a ȋncheiat cu o ceremonie inedita, ȋn care castigatorii au putut renunta la toca ȋn favoarea palariilor specifice de cowboy.

Etapa a II-a a Circuitului Salonul Calului s-a ȋncheiat cu Trofeul Jockey Club, o proba de nivel B cu baraj la cronometru. Castigatorul Ionut Urasche de la Clubul AER & Horses a primit trofeul de la Alteta Sa Regla Principele Romaniei, ȋn prezenta vice-presedintelului Jockey Club, Constantin Avramescu si a presedintelului Clubului Equestria, dr. Ozana Moraru.

Pe langa punctele si experienta acumulata ȋn competitie, sportivii ȋnscrisi la cea de-a doua etapa a Circuitului Salonul Calului s-au luptat pentru premii totale ȋn valoare de 36.300 lei.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO.
Parteneri: Federatia Ecvestra Romana, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB si Corona Garden, Art & Craft, La Strada.
Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor si Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, Sensoarte.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCalatoreste.ro.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 73 cai (28 proprii si 45 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.