Allegro, allegro, ma non troppo!

O comedie de exceptie, un spectacol facut in adevaratul sens al cuvantului, pentru marele public. Asa cum marturiseste Razvan Popa, un actor devenit regizor, (el semneaza regia acestui spectacol, regia video dar si ilustratia muzicala).
Textul apartine unui autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, Ion Minulescu. Cunoscut astazi mai ales ca poet al Romantelor, Minulescu va va surprinde in cel mai placut mod cu putinta. Teatrul sau merita a fi redescoperit pentru dialogurile vii, umorul alert, naturaletea povestii, verva intelectuala, originalitatea scriiturii.

Allegro intre comedie si tragedie

O comedie sentimentala, cu incurcaturi amoroase si suspansuri dramatice. O satira de moravuri cu un milionar, o sotie si un dramaturg, alaturi de alte personaje pitoresti – o amanta, un samsar, o slujnica – va va tine, timp de o ora si jumatate, captivati de farmecul si savoarea epocii interbelice. Aparitii neasteptate si rasturnari de situatie, un ingenios melanj intre teatru si realitate, un adulter care se comite sub ochii sotului, sub masca unei piese fictive. O pledoarie pentru firescul in teatru, care trebuie sa se inspire din viata.

Non troppo, ma cu o distributie exceptionala

Evadati o seara din fotoliul de acasa in minunata Romanie interbelica si n-o sa va para rau. Actorii, minunati, si excelent alesi…. pe Marius Rizea il stiti, ar face si o piatra sa rada, un Gavril Patru coborat parca dintr-un tablou interbelic, cele trei femei, Victoria Dicu (ce aparitie!), Aylin Cadir, delicioasa si Costina Ciuciulica , amanta si sotie de milionar extrem de veridica si de convingatoare! Sa nu-l uitam pe Eugen Cristea, in rolul domnului Cutui, absolut fermecator, intr-un rol care-i vine foarte bine si pe care-l interpreteaza (asa cum ne-a obisnuit) foarte bine. Fiecare actor se potriveste ca o piesa intr-un puzzle. Iar imaginea care rezulta e perfecta. Razi, razi, razi si nici un moment nu-ti vine sa plangi. E un spectacol despre viata cu toate micile ei imperfectiuni fermecatoare!
Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta!
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu