Cristian Ditoiu in atelierul sau

Culori si forme primare descoperim cand privim pentru o secunda lucrarile artistului Cristian Ditoiu. Insa trecand dincolo de prima impresie, de formele patrate si intersectiile de linii, ni se releva complexitatea acestui univers. Lucrarile artistului pornesc de la frumusetea naturii, de la jocul luminii si umbrei pe zidurile vechi. Culorile armonizate subtil si liniile trasate fin ne fascineaza atunci cand privim lucrarile sale.

Lumea abstracta a artistului Cristian Ditoiu

Preocuparea artistului Cristian Ditoiu pentru lucrurile abstracte se naste odata cu dorinta artistului de a se exprima prin pictura. Patratele si dreptunghiurile pictate de el se pot combina la nesfarsit, iar nuantele rezultate din combinatia de rosu, galben si albastru sunt nenumarate la fel ca in natura. Asa cum spune si artistul Cand lucrezi cu forme nu se poate lucra inafara naturii. Natura in structura ei interna are o constructie spatiala fabuloasa.

Cariera artistului Cristian Ditoiu

Cristian Ditoiu s-a nascut in anul 1967 si a absolvit in anul 1996 Academia de Arta Bucuresti, fiind licentiat in arte plastice, specializarea pictura, clasa profesor Horea Pastina. A avut numeroase expozitii personale: 2014: Ecleraj, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia, 2009: Pictura, Galeria Anticariat Curtea Veche, Bucuresti, 2009: Pictura, Galeria UAP Cupola, Iasi, 2007: Galeria GalAteCa, Biblioteca Centrala Universitara Carol I, București, 2002: Galeria Foisor, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia si expozitii colective, 2014: Inceput de dialog intre doi pictori Cristian Ditoiu–Paul Gherasim Galeria Anticariat Curtea Veche, Bucuresti, 2013: Galeria EliteArt, Bucuresti, 2010: Pictori olteni de ieri si de azi, Muzeul de Arta, Targu Jiu, 2008: Umbria: terra d’incontri. La Romania, Galeria CERP, Perugia, Italia, 2006: Arta sacra, sacrul in arta, Galeria Senso, Bucuresti.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras